El TSJC ratifica el confinament ordenat per l'Ajuntament de Mataró a una família amb una infectada per Covid

La resolució considera el consistori «autoritat competent» per prendre la decisió davant el risc per a la salut pública

Treballador sanitari inspecciona una pacient
Una de les filles de la família va contagiar-se en unes colònies. | EP

El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat el decret de l'Ajuntament de Mataró que imposa mesures d'aïllament i quarantena a set membres d'una família d'aquest municipi, amb cas positiu de Covid-19, perquè «suposa un risc per a la salut pública davant la constància de no complir amb les recomanacions sanitàries».

La resolució admet la «competència» del consistori per prendre aquestes mesures amb «la finalitat de contenir l'epidèmia» després que la Generalitat ho autoritzés el passat 4 d'agost. També apunta que l'Ajuntament de Mataró i la resta d'autoritats sanitàries hauran d'informar el jutjat de qualsevol decisió que prengui sobre les condicions d'aïllament i quarantena d'aquestes set persones.

Una de les filles, contagiada en unes colònies

El cas ha arribat als jutjats després que l'Ajuntament informés el jutge que la família afectada s'havia negat a aïllar-se, malgrat que una de les filles va donar positiu en un test PCR. La menor es va sotmetre a la prova en tornar de colònies després de saber que un dels monitors era positiu i també va resultar infectada.

La quarantena s'havia de fer des del 18 d'agost, que és la data en què la menor va donar positiu per la Covid-19, però fins a la data ni la menor ni els altres sis membres de la unitat familiar —tres adults, dos menors i un bebè— s'havien negat a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries.

«La mesura és necessària. Només amb l'aïllament es pot contenir la propagació», remarca el TSJC. L'aïllament obligat per a aquesta família acabarà l'1 de setembre.

Un altre cas al juliol

D'altra banda, també el passat mes de juliol, l'Ajuntament de Mataró va detectar un altre brot en una família del barri de Cerdanyola i en va ordenar el confinament domiciliari. En aquella ocasió, però, la jutgessa va tombar el confinament en considerar que els ajuntaments no eren en aquell moment autoritat competent per fer-ho.

A diferència del que va passar llavors, però, ara els consistoris sí que poden ordenar el confinament domiciliari de la població, ja que la Generalitat va autoritzar-ho el passat 4 d'agost.


Comentaris

envia el comentari