El Tsunami Democràtic, en arxiu

EN DIRECTE: El Tsunami bloqueja l'AP-7, col·lapsa la frontera basca i es mobilitza a Barcelona

El moviment ha cridat a col·lapsar la frontera al País Basc | L'AP-7 ha quedat desallotjada amb 19 detinguts

ACTUALITZACIÓ 21:14

En aquests moments es registren afectacions en els següents punts de la xarxa viària catalana:

  • A-2 a Fornells de la Selva (Girona)
  • A-27 a Tarragona
  • AP-7 Sant Gregori (Girona)
  • AP-7 a l'Ampolla
  • B-23 a Barcelona
  • C-25 a Folgueroles
  • C-31 a Sant Adrià del Besòs
  • N-152 a Puigcerdà
  • N-154 a Puigcerdà

ACTUALITZACIÓ 21:00

Els manifestants també han tallat la C-25 a Folgueroles, Osona, unint-se d'aquesta forma a les diferents mobilitzacions que hi ha a Catalunya, així ho informa el Servei Català de Transit. L'Eix Transversal ha quedat tallat després de les 8 del vespre en una protesta que s'uneix a les que ha convocat Tsunami Democràtic. Els manifestants han encès foc en unes barricades amb palets i branques.

ACTUALITZACIÓ 19:50

Tsunami Democràtic ho ha tornat a fer. El moviment ha tallat la Meridiana de Barcelona per 30a vegada consecutiva, així com la Diagonal en els dos sentits de la marxa a l'altura de Maria Cristina. En aquest sentit, cal destacar que unes 150 persones tallen en aquests moments la Diagonal, mentre que a Gran Via es concentren unes 200 persones i a la Meridiana unes 200 més. Amb tot, el trànsit no està tallat, ja que la Guàrdia Urbana estaria produint desviaments.

ACTUALITZACIÓ 19:10 

Al punt de les 19:00 hores, el Tsunami Democràtic ha aconseguit col·lapsar la frontera basca de Behobia a través d'una marxa lenta de vehicles. A més a més, també han anunciat que a les 19:30 es disposaran a tallar la C-17 i la C-25, a Can Jubany. 

ACTUALITZACIÓ 18:15

El Tsunami Democràtic persisteix i demana ara que els manifestants torni a bloquejar l'AP7, en aquest cas a Girona. «Cridem tota la ciutadania a bloquejar l'AP7, al seu pas per Girona i unir-nos al tall dels companys del Tsunami d'Euskal Herria», diuen.  De fet, el tall ja porta més d'un quart d'hora en actiu i la gent es comença a concentrar davant de tot.

ACTUALITZACIÓ 16:40 

Els manifestants que estaven tallant l'N-II a la Jonquera (Alt Empordà) en els dos sentits estan abandonant la protesta per sumar-se a la manifestació convocada pel Tsunami a Girona. La situació viària, però, trigarà a normalitzar-se perquè encara hi ha molts camions aparcats a la Jonquera i també cotxes aturats pel col·lapse de trànsit que s'ha generat. L'autopista AP-7 està oberta en sentit sud, però encara no en sentit nord. Els manifestants han fet talls intermitents a l'N-II després que els desallotgessin. Segons la crida que ha fet el Tsunami a xarxes, s'ha convocat una manifestació a les cinc de la tarda a Girona al costat de l'estació de l'AVE.

ACTUALITZACIÓ 15:48

Ara,  els CDR han anunciat nous talls per aquest dimarts  al vespre a la capital catalana.  La intenció és bloquejar les entrades de Barcelona. Al mapa dels talls d'aquest vespre es pot veure afectarà les diverses vies d'entrada o sortida de la ciutat. La convocatòria és bloqueja les vies a les 19.30h d'aquest dimarts 12 de novembre.

Vies tallades a les 19.30h a Barcelona

Diagonal a Maria Cristina

Gran Via amb Padilla

Meridiana

Tot plegat en un nou dia de protestes i talls a Catalunya. Fins a la tarda, la tensió s'acumula a la Jonquera. Tsunami Democràtic ha bloquejat l'AP-7 durant tot el matí, fins que  les autoritats policials han desallotjat la via,  i continua tallant el pas a l'N-II. Després d'una primera nit dels manifestants a la frontera, Tsunami crida l'independentisme a col·lapsar el pas fronterer al País Basc