Tsunami Democràtic assenyala que l'APP és una eina clau per a les pròximes mobilitzacions

Tsunami Democràtic respon al bloqueig de Microsoft de la seva 'app'

El moviment compara aquestes peticions amb les que es fan a «països com la Xina o Rússia»

Tsunami Democràtic ha compartit un comunicat tot responent a la decisió que ha pres  GitHub, la web propietat de Microsoft, de bloquejar l'accés i retirar  el repositori de la seva APP. Una acció que la plataforma ha descrit com un «nou pas repressiu de l'Estat espanyol» perquè considera que equipara la llibertat d'expressió i el dret a protesta amb «actes de terrorisme».

També ha fet referència a la carta de la Guàrdia Civil que ha publicat GitHub on s'explica que es fa aquesta petició a instàncies de l'Audiència Nacional Espanyola que és qui està realitzant la investigació contra el moviment el qual ha estat confirmat «com una organització criminal que impulsa la comissó d'atacs terroristes».

«Peticions similars de països com la Xina o Rússia»

Tot i que Tsunami Democràtic assegura que aquest «intent de censura» de l'Estat per intentar aturar les descàrregues de l'APP no ha afectat el seu funcionament, assenyala que aquest tipus de peticions són «similars de països com la Xina o Rússia».

El moviment ha indicat que l'aplicació és un element clau per a les properes mobilitzacions  motiu pel qual ha animat a la gent a seguir instal·lant-la a través de Telegram. En aquest sentit, ha reiterat que Tsunami Democràtic és un moviment ciutadà que «s'emmarca en la més estricta noviolència». És per això que considera que les acusacions que fa l'Estat espanyol i la investigació oberta per l'Audiència Nacional són una vulneració «flagrant dels drets fonamentals» igual que ho ha estat el tancament dels seus llocs web.

També et pot interessar...