Imatge de l'estació Tuixen-la Vansa després de la nevada d'aquests dies

La nevada fa que l’estació Tuixent-la Vansa reobri per sorpresa les pistes d’esquí

La neu ha caigut amb ganes aquests últims dies i ja s’acumulen més de 30 centímetres de neu nova en aquesta zona de l’Alt Urgell que havia tancat la temporada el 24 de març

Sorpresa amb majúscules la que s’ha viscut aquest dilluns al Pirineu després que l’estació d’esquí de Tuixent-la Vansa, ubicada a la comarca de l’Alt Urgell, hagi reobert les pistes degut a la gran quantitat de neu  que ha caigut aquests últims dies a gran part del Pirineu, on des de gener no hi nevava amb tantes ganes en alguns punts.

L’estació havia tancat el passat 24 de març per la falta de neu, però les nevades que s’hi ha registrat des de divendres han deixat una mica més de 34 centímetres de neu nova, cosa que ha permès reobrir les instal·lacions. Una sorpresa per a tothom, inclús per als mateixos responsables de l’estació, que ja pensaven en la propera temporada.

Amb 25 quilòmetres esquiables, Tuixent-la Vansa és l’única estació d’esquí nòrdic oberta a Catalunya ara mateix, mentre que pel que fa a l’espí alpí, encara estan oberta gran part de les instal·lacions del Pirineu, excepte Vallter 2000, Núria, Port del Compte i Espot.

Neu de primavera més abundant que la de l’hivern

A la cara sud del Pirineu no hi nevava tant des de gener en algunes ocasions. Gran part de l’hivern la neu s’ha mantingut lluny de la zona pirinenca, però ara que ja ens trobem immersos plenament a la primavera, les nevades han tornat amb ganes a gran part de la serralada, tot i que no tant a la cara nord, on sí que han viscut més temporals al llarg de l’hivern.

Entre divendres i diumenge es van superar els 30 centímetres a moltes zones amb una cota que va arribar a baixar dels 1.000 metres. Malgrat que la cota ha pujat força aquestes últimes hores, sembla que entre aquest dilluns a la tarda i dimarts es poden tornar a repetir alguns xàfecs de neu a la zona amb una cota d’entre 1.400 i 1.700 metres que sumarà nous centímetres. Consulta aquí la previsió meteorològica completa per aquest dilluns.