Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Mossos i manifestants en un tens desnonament el 14 de tener de 2021

Dues germanes catalanes, a punt d'acabar al carrer en morir l'avi amb qui vivien

Les xarxes han denunciat públicament la situació i s'han reunit a la ciutat comtal per reclamar justícia

Mossos i manifestants en un tens desnonament el 14 de tener de 2021
Els sindicats s'han organitzar per evitar el desnonament d'aquestes germanes | ACN

Dos joves de Barcelona estan lluitant actualment per tenir un lloc on viure després d’haver experimentat una pujada del lloguer de fins a 700 euros. És el cas de Tura i Vinyet, dos joves que van començar a viure a casa del seu avi després que aquest morís el passat any 2019.

Les dues germanes van anar a viure a aquest habitatge pel qual el seu avi pagava una renda antiga de 250 euros. Després de la seva defunció les seves nétes van haver de signar un nou contracte per quedar-se a viure, que consistia en una pujada del preu fins a 450 euros el primer any i 950 el segon. Així, en tan sols dos anys la seva renda havia augmentat 700 euros sense cap raó.

Denuncien la «precarietat residencial» dels joves a Barcelona

Aquesta situació ha estat denunciada pel Sindicat de Llogaters i per centenars de persones a les xarxes, qui lamenten aquesta «precarietat residencial» que s’ha instaurat sobretot a la ciutat comtal i la seva àrea metropolitana.

Per si no n’hi hagués prou, ambdues protagonistes d’aquesta història van perdre la seva feina el passat mes de març després de decretar-se l’estat d’alarma que prohibia l’obertura de serveis no essencials. Així, el pagament de la renda va convertir-se en missió impossible i han estat des d’aquell moment intentant negociar amb el propietari del pis, però no s’ha arribat a cap acord possible.

És per aquesta raó que l’arrendatari ha decidit denunciar les dues germanes per impagament de la renda. Després de conèixer-se aquesta notícia, un centenar de veïns s’han reunit a través de les xarxes al carrer Marina 187 de la ciutat comtal per denunciar la situació de Tura i Vinyet, similar a la de centenars de joves que han d’anar-se’n de Barcelona pels seus lloguers abusius.

La família propietària del pis és coneguda per cometre «pràctiques il·legals»

El Sindicat de Llogaters i el Sindicat d’Habitatge Eixample Dret han utilitzat les xarxes socials per denunciar públicament «la carència de possibilitats que té la joventut d’accedir a  l’habitatge». Per això, els sindicats han explicat la situació de les dues germanes de Barcelona i, a més, també s’ha denunciat que els propietaris del pis estan incomplint la Llei 24/2015, la qual obliga a oferir un lloguer social. També, denuncien els sindicats, s’està incomplint amb el Real Decret 11/2020 aprovat per combatre el coronavirus, el qual obliga a treure el 50% de lloguer o una moratòria total d’aquest.

Així, el Sindicat de Llogaters i el Sindicat d’Habitatge Eixample Dret han utilitzat les xarxes per reivindicar que a Catalunya una família es queda sense sostre cada hora, mentre que a Barcelona es produeixen 30 desnonaments al dia.

La família Paricio, propietaris d’Inversiones Mobiliarias e Inmobiliarias SL, són la família que es troba darrere d’aquest desnonament. Segons expliquen ambdós sindicats a les xarxes, els Paricio són «una família rendista que du a termes practiques il·legals» i «una colla de rendistes que se salten la llei».