Una noia en un túnel molt fosc

Una família grava el fantasma que els turmenta

Aquesta família del poble de Gravesend, al Regne Unit, fa sis anys viu un malson a casa seva, amb tota mena de fenòmens succeint diariament

Totes les cultures del món identifiquen, d’una manera o altra, els esperits esgarriats. Ànimes que per algun motiu han perdut el seu camí i vaguen eternament entre el nostre món i el més enllà.

Alguns experts diuen que, en estar perduts, necessiten ajuda externa. Per aconseguir-la han de provocar fenòmens que atreguin l’atenció dels vius per poder-se comunicar amb ells. Això podria explicar el què una família del comtat de Kent està patint des de fa anys.

Aquesta família està formada per Robert, de 54 anys, Pauline de 52, i el seu fill de 33 anys Barry. Tots ells fa 10 anys habiten la casa on els fets estranys tenen lloc. Però curiosament  només en fa 6 que les suposades entitats fantasmals es manifesten.

Aquesta és la única imatge que la família ha pogut aconseguir de l'entitat
Aquesta és l'única imatge que la família ha pogut aconseguir de l'entitat | Kennedy News and Media

 

Tot començà a l’habitació del fill, Barry, qui experimentà aparicions, moviment d’objectes i canvis de temperatura. En les seves pròpies paraules «Hi havia alguna cosa que m’espantava. No era només el meu cap. Definitivament hi havia alguna cosa a la meva habitació».

Aquesta “cosa” era ni més ni menys que una figura completament negra. Barry l’anomena “the shadow”, l’ombra. Però quan la defineix la seva descripció s’acosta més a una massa vaporosa extremadament fosca.

Curiosament, aquest jove soldador assegura que l’ombra s’amaga d’ell. Tot i que l’entitat el desperta molts dies, sempre a les 3.47 h de la matinada, mai és capaç de veure-la. Assegura que «ha vist l’ombra tres vegades a casa. Però sempre intenta amagar-se de mi».

Les proves

Els successos es van anar multiplicant amb els anys. De petites molèsties que només patia el fill, els fets van escalar fins a afectar tota la família. I encara més: els amics i familiars que s’acostaven a visitar-los van començar a experimentar també l’activitat poltergeist.

Això va ser decisiu. Davant el fet que a molts dels seus coneguts els feia por anar a casa seva, van prendre mesures dràstiques. Van instal·lar una xarxa de càmeres de videovigilància per enregistrar el que estaven vivint.

Els resultats no es van fer esperar. Al cap d’uns mesos van publicar un vídeo recopilant alguns dels fenòmens viscuts. Per descomptat la gravació s’ha fet viral, apareixent en moltes de les publicacions més importants del Regne Unit.

Com es pot observar a la gravació, apareixen quatre escenes diferents amb esdeveniments de difícil explicació. Objectes movent-se sols, com una tassa o una cadira. Una porta que sembla que tingui vida pròpia i, sobretot, uns guants de goma que surten disparats.

És aquest últim cas un dels que ha encuriosit més als espectadors del vídeo. No només hi ha un ampli moviment d’un objecte sense ningú al voltant, sinó que també s’hi observen altres fenòmens. Hi apareixen gran quantitat d’orbs en pantalla i fins i tot una estranya boirina al centre de la sala que crida l’atenció.

Les teories

Per descomptat on es produeixen successos inexplicables també s’hi generen tota mena de teories. Les de la família són clares: a l’habitació de Barry hi ha un portal al més enllà. Aquesta és l’explicació més plausible per als tres habitants de la casa.

La mare, Pauline, encara va més enllà: «Crec que és un monjo qui està rondant la casa». De fet està convençuda que aquesta entitat persegueix el seu fill allà on va.

En una casa típica d'un barri idíl·lic de Kent una família fa anys que viu un malson
En una casa típica d'un barri idíl·lic del comtat de Kent una família fa anys que viu un malson | Cedida

 

Segons les pautes establertes per alguns parapsicòlegs, alguns casos poltergeist centren la seva activitat al voltant d’un individu en concret. En aquest cas el focus seria, clarament, Barry. Podria haver patit el fill de la família un fet traumàtic ara fa sis anys? Podria ser aquest l’origen de tot plegat?

És necessari investigar en profunditat sobre el terreny per acostar-se més a la veritat. Però de moment ens quedem amb unes imatges ben interessants. Això sí, sempre hi ha la possibilitat que tot sigui una broma de mal gust per atraure els mitjans.