Uber i Cabify abandonen Barcelona

Uber i Cabify, com a mesura reaccionaria al preacord entre els taxistes i la Generalitat per regular el seu servei a Barcelona, han decidit abandonar la ciutat comtal

Els conductors d'Uber i Cabify marxen de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Uber i Cabify, com a mesura reaccionaria al preacord entre els taxistes i la Generalitat per regular el seu servei a Barcelona, han decidit abandonar la ciutat comtal. Així ho han fet públic després que els taxistes hagin arribat, avui mateix, a un preacord amb la Generalitat on s'amplia l'anterior decret, acordat amb el conseller Damià Calvet, i que subjectarà que les VTC, com Uber i Cabify, s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació, tot i que el mateix decret habilitarà l'Àrea Metropolitana (AMB) per ascendir el temps de contractació fins als 60 minuts. 

Arran d'aquesta decisió els representants d'Uber i Cabify anuncien que marxaran de la ciutat comtal i asseguren que «malauradament el Govern ha cedit al xantatge del taxi. Hem d'abandonar i deixar la ciutat de Barcelona». Així ho han declarat als mitjans de comunicació a les portes de la seu del Departament de Territori. 

Els taxistes acorden posar fi a la vaga

Amb l'aprovació d'aquesta mesura, que no permetria contractar un vehicle VTC si no es fa amb mínim una hora d'antelació, els taxistes acordarien amb el Govern posar fi a la vaga que van iniciar la setmana passada i tornar a la normalitat.

vaga taxis
Els taxistes van bloquejar algunes de les vies principals de la ciutat de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Cal esmentar que des de la setmana anterior els taxistes han bloquejat algunes de les vies principals de la ciutat de Barcelona per protestar contra la mesura que havia pres la Generalitat amb la qual era necessari demanar un Uber o un Cabify amb, mínim, 15 minuts d'antelació, quan el que demanaven els taxistes era no poder demanar un vehicle d'Uber o Cabify si no es feia amb més de sis hores d'antelació.

Aldarulls durant les protestes

Durant aquests dies de vaga per part dels taxistes s'han registrat diversos aldarulls, com l'atac a un conductor de Cabify que circulava per Barcelona i que va haver de ser ingressat a l'hospitalo el cas denunciat per avui mateix per un conductor d'Uber al qual han punxat les rodes del cotxe, li han trencat el vidre i li han destrossat el vehicle, tot mentre duia dos clients a dins. 


Comentaris

envia el comentari