Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La docència rebuda és l'ítem millor puntuat

Polèmica en una universitat catalana per comentaris masclistes d'un professor

El Consell de l'Estudiantat de Lletres denuncia que no s'han tingut en compte proves aportades

La docència rebuda és l'ítem millor puntuat
La UdL ha decidit arxivar el cas del professor | UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha arxivat l'expedient disciplinari obert a un professor d'Història de l'Art per suposats comentaris masclistes, homòfobs, xenòfobs i discriminatoris a les seves classes, segons va informar el rector Jaume Puy en el decurs del consell de govern de la UdL celebrat dimarts.

El Consell de l'Estudiantat de Lletres lamenta la decisió i denuncia «indefensió» dels estudiants denunciants, ja que assegura que l'equip de govern de la universitat lleidatana «disposava de proves» facilitades pels mateixos estudiants com ara gravacions i transcripcions de les declaracions «que no va fer arribar ni a la instructora de l'expedient intern de la UdL, ni a la Fiscalia», fet que considera «podria ser constitutiu de delicte».

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

L'opinió del Consell de l'Estudiantat

El Consell de l'Estudiantat de Lletres de UdL també considera que, amb aquesta omissió, «s'han vulnerat els drets  dels estudiants, quedant indefensos en diverses ocasions». En aquest sentit, acusen l'equip rectoral de «pressions, d'ocultar-los informació» i lamenten que la universitat «es negués a oferir assistència lletrada a les denunciants».

A més, asseguren que, en el decurs de la instrucció de l'expedient, «no s'han citat alguns dels agents implicats en aquest procés que haguessin pogut aportar més dades i proves, com ara els representants o els becaris del Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres ni del de la UdL». Des del Consell de l'Estudiantat de Lletres expliquen que durant el darrer consell de govern, l'equip rectoral «va negar disposar ni dels àudios ni de les transcripcions on es recollien les declaracions del docent», fet que consideren «absolutament fals», ja que «s'havien facilitat les gravacions a un membre de l'equip de govern».

Sostenen que l'expedient no ha complert amb totes les garanties jurídiques

Per tant, des del Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Lletres sostenen que l'expedient «no ha complert amb totes les garanties jurídiques  i democràtiques perquè pugui considerar-se vàlid en no incloure la totalitat de les proves». En aquest sentit, denuncia «indefensió» dels denunciants i «discriminació» per no haver estat part en el procés i exigeix la reobertura de l'expedient intern amb la incorporació de «totes les proves existents perquè aquest pugui considerar-se vàlid». Al mateix temps, el Consell de l'Estudiantat de Lletres també exigeix a l'equip de govern de la UdL que faciliti totes les proves a fiscalia.

Per la seva part, des de l'equip rectoral de la Universitat de Lleida han explicat que «els serveis jurídics estan estudiant les acusacions  que han fet els estudiants» i resten a l'espera del que diguin els serveis jurídics abans de pronunciar-se.

«La mort de les dones en violència domèstica no és per a tant», va dir el docent

Els estudiants que van denunciar els fets atribueixen al docent expressions com ara «una dona maltractada, després d'un maltractament en busca un altre»; «manifestar-se per la violència masclista és com manifestar-se pel càncer, és a dir no serveix per a res»; «la mort de les dones en violència domèstica no és per a tant, una de cada tres morts són homes»; «no es poden comparar cultures, la cultura blanca és la superior», o bé «no serveix de res ser antifeixista o antiracista perquè forma part de la història i no s'ha de furgar en el passat».

També et pot interessar...