YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'última decisió del Govern respecte els MENA's genera molt soroll

Des d'Afers consideren que és una denominació «denigrant, estigmatitzadora i deshumanitzadora»

menas
L'última decisió del Govern respecte els MENA's que ha generat moltes reaccions | CatalunyaDiari.cat

El Govern ha demanat a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) que retiri el terme MENA com a possible neologisme del 2019. És un dels candidats juntament amb nou mots més. A través de Twitter, el Departament d'Afers Socials avisa que és una denominació «denigrant, estigmatitzadora i deshumanitzadora» per referir-se a infants migrats sense referents familiars. 

Afegeix que els joves que han emigrat sols «són infants o adolescents abans que emigrats, refugiats o estrangers». També defensen que amb la seva arribada hi ha més pluralitat cultural als municipis, es rejoveneix la població i augmenta la població activa d'alguns sectors laborals. «Són infants i punt», insisteix Afers Socials.

 

La notícia ha causat diversitat d'opinions

Les reaccions per part dels usuaris a la incorporació d'aquesta nova paraula al diccionari no s'han fet esperar. Diversitat d'opinions han omplert les xarxes socials entre persones que ho veuen com una paraula que serveix per deshumanitzar aquests infants o altres que creuen que si la gent l'utilitza, és normal que s'inclogui.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari