Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa.

Ultimàtum del Govern sobre la retirada de mascaretes a les escoles de Catalunya

Salut insisteix per carta a Sanitat a retirar la mascareta a les escoles | Argimon assegura que si no ho fan, tiraran pel dret

Argimon ho té clar: si des de la Moncloa continuen posant pals a les rodes, tiraran pel dret. I és que no és la primera vegada que ho diu. El Departament de Salut ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat per reiterar la petició de retirar les mascaretes en interiors, mantenint-les en entorns sanitaris i sociosanitaris i també al transport públic. 

En la missiva, tramesa aquest dimarts, també explica que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no participarà en la reunió del Consell Interterritorial d'aquest dimecres. 

Asseguren que «ha de ser al Parlament» qui abordi el tema i el propi consell no permet la delegació. Salut ha dit que en cas que no es tracti la qüestió en aquest consell, demanarà que s'abordi la retirada de les mascaretes en l'entorn escolar en el marc de la Comissió Delegada de la covid del Govern.

Imatge d'una mestra d'escola amb els seus alumnes
Retirar les mascaretes a les escoles, una necessitat. | EP

Salut insisteix: la retirada de mascaretes a les escoles, prioritaria

En la carta, Salut argumenta de forma «extensa» la seva petició de retirar les mascaretes prioritzant l'entorn escolar. 

Tot i no assistir a la trobada, el Departament ha fet arribar a Sanitat el seu posicionament sobre els punts que s'hi tractaran.

De fet, Argimon ja va explicar la setmana passada en una entrevista a Rac1 que, si el govern espanyol no s'avenia a retirar les mascaretes a les escoles, tirarien pel dret. Des de principis de febrer que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, insisteix en la importància de dur a terme la normativa, però sembla que des de Madrid encara no ho veuen clar. 

Les mascaretes en interiors, fins després de Setmana Santa

Aquest dimecres havia de ser una espècie de dia D. És avui quan es reuneix el Consell Interterritorial a Toledo amb el debat obert sobre la retirada de la mascareta en espais interiors. 

El pla era que la dissolució de la mascareta entrés a debat, però finalment aquest punt no ha entrat a l'ordre del dia. És a dir, la retirada de mascaretes en interiors no s'abordarà fins després de Setmana Santa. 

Els experts, de fet, assessoren que aquesta sigui obligatòria en interiors unes setmanes més. Fins i tot, asseguren, que quan ja no sigui obligatoria, seria recomanable continuar duent-la quan entrem en un espai tancat.