Una atleta paralímpica vol sotmetre's a l'eutanàsia després dels JJOO de Rio

Marieke Vervoort és campiona de la modalitat de carrera en cadira de rodes

Als 37 anys, cada dia li resulta més difícil combatre la malaltia ja que la deterioració física no li deixa seguir entrenant. | Hartmann.

La campiona paralímpica Marieke Vervoort de la modalitat de carrera en cadira de rodes ha anunciat que després de la celebració dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro té la intenció de sotmetre's a l'eutanàsia.

Vervoort va ser campiona del món de triatló en dues ocasions i participant del Ironman de Hawaii, fins que el 2008 la malaltia que l'ha prostrat en una cadira de rodes va obligar-la a deixar el triatló.

La belga té una malaltia que li paralitza la part baixa del seu cos i, com explica a 'Le Parisien', cada vegada li resulta més difícil combatre la malaltia que li provoca una deterioració de l'estat físic. Vervoot, de 37 anys, considera l'esport com la seva única raó per viure i la competició que tindrà lloc a la ciutat brasilera serà l'última que l'atleta disputi.

Va arrasar als Jocs Paralímpics de Londres, on va guanyar la medalla d'or en els 100 metres i la medalla de plata en els 200 i 400 metres. En 2015 es va proclamar campiona del Mundial a Doha i va trencar rècords mundials en 400, 800, 1500 i 5000 metres.