Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona

La Unió de Botiguers de Reus i els Centres Cívics se sumen a la campanya #ArxivemlaCovid19

L'Arxiu de Reus recull el testimoni de comerciants, entitats, associacions o particulars, a través d'una iniciativa que vol reflectir el dia a dia de la crisi del coronavirus

La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona
La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona | Redacció

La Unió de Botiguers de Reus i els Centres Cívics de la ciutat, conjuntament amb d’altres entitats i particulars, han enviat diversos vídeos, imatges o documents escrits, per tal que l’Arxiu de Reus reculli el seu testimoni en el marc de la campanya #ArxivemlaCovid19. Aquest projecte, al qual s’han adherit un gran nombre d’arxius catalans —més de setanta— està impulsat, des del mes de març, per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya.

Ara, amb la voluntat de recopilar evidències documentals que produeix directament la ciutadania arran de la crisi del coronavirus, l’arxiu reusenc vol recollir «testimonis ben plurals» de la societat en aquesta vivència inèdita. La Unió de Botiguers, per la seva part, s’ha sumat a la proposta i ha elaborat diferents documents que reflecteixen com han viscut els comerços aquests dies incerts.

Els botiguers reusencs, precisament, han volgut testimoniar el sentiment del comerç de proximitat davant la pandèmia i, alhora, fer arribar un missatge d’esperança davant de l’inici del desconfinament. Les imatges mostren com, aquests dies, el comerç ganxet «aixeca les persianes», amb missatges com ara «tornarem a omplir el comerç de vida» o «volem donar el millor servei», un crit optimista de cara al futur i que també s’ha agrupat a les xarxes mitjançant l’etiqueta #compraareus.

Els Centres Cívics, presents

De la mateixa manera, l’Arxiu de Reus també ha rebut un recull d’imatges del confinament als Centres Cívics de la ciutat, gràcies a la col·laboració d’entitats, associacions i professors que hi treballen o hi són presents. Una compilació que es va publicar per Sant Jordi i que, durant els últims dies, s’ha donat a l’Arxiu.

Implicació de la ciutadania

Com no podia ser d'altra manera, els ciutadans particulars tampoc han quedat al marge d'aquesta iniciativa. Diversos veïns de Reus han fet arribar a l’Arxiu el seu testimoni, com és el cas de Ramon Masip, qui ha enviat muntatges audiovisuals des de la Plaça del Mercadal i imatges de la seva realitat quotidiana a la capital del Baix Camp. La campanya, ara mateix, continua oberta i els documents es poden fer arribar a arxiumunicipal@reus.cat o trucant al telèfon 977 010 054.