La Unió Europea compra 100 milions de dosis addicionals de la vacuna de Pfizer

Comptarà amb un total de 300 milions de vacunes

Imatge d'un vial de vacuna contra la Covid-19 amb una bandera d'Europa com a fons
La Unió Europea comptarà amb un total de 300 dosis de la vacuna  | Europa Press

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest dimarts que Brussel·les comprarà 100 milions de dosis addicionals de la vacuna de BioNTech/Pfizer, la que s'està administrant actualment a tots els països de la Unió Europea després de l'aprovació de l'Agència Europea del Medicament (EMA).

En una piulada, Von der Leyen ha indicat que amb l'adquisició, la UE comptarà amb un total de 300 dosis de la vacuna, que ha recordat que s'ha comprovat que és «segura i efectiva». El 6 de gener està previst que l'EMA decideixi si accepta la segona vacuna que s'està analitzant, la de Moderna, que ja ha estat acceptada, per exemple, per les autoritats dels Estats Units. Altres vacunes, com la d'Oxford, podrien trigar unes setmanes més a complir tots els tràmits.

Illa anuncia que s'elaborarà un document amb les persones que decideixin no vacunar-se

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha anunciat aquest matí una decisió que s'havia comentat des de l'executiu i és que existirà un registre que inclourà els noms dels qui decideixin no vacunar-se contra la Covid-19. A més, aquest document no estarà únicament en mans del govern nacional, sinó que serà distribuït a la Unió Europea.

Illa ha assenyalat que la llista serà confidencial -almenys per a l'accés públic- però sí que es compartirà amb la institució europea. «El rebuig a la vacunació es consignarà amb un registre, però no serà un document públic, es respectaran sempre les dades que es recullin», indica Illa. D'altra banda, ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania perquè accedeixi a la vacunació, apel·lant a la solidaritat ciutadana per evitar el contagi amb altres persones.

El procés es realitzarà mitjançant citació pública, un dret de total voluntarietat, però que no comptarà amb el mencionat registre. En el cas que un individu opti per l'opció de no vacunar-se s'empararà a la Llei Orgànica 3/1986 del 14 d'abril, que fa referència a les mesures especials en matèria de salut públic. Tot això serà sense perjudici del deure de col·laboració que recau sobre les persones físiques segons un comunicat de l'Estratègia de Vacunació contra la Covid.

El registre per nom i cognoms no serà l'únic terme que recollirà aquest document, sinó que també s'indicarà el nombre de dosis injectades. Això es realitza perquè les sis vacunes aprovades per la Unió Europea requereixen dues dosis.


Comentaris

envia el comentari