Universitaris ocupen el rectorat de la Universitat de Barcelona

Reclamen que els rectors signin el 'Compromís contra la Crisi Educativa'

Matí mogut a la Universitat de Barcelona. I és que desenes d'estudiants han decidit ocupar la ser central de la UB. Aquesta protesta, que s'ha iniciat a primera hora del matí d'aquest dimarts, ha estat impulsada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres moviments estudiantils. Els promotors de les mobilitzacions engloben aquest acte de protesta en el marc de la campanya  'Compromís contra la Crisi Educativa', a través de la qual reclamen als rectors impulsar els canvis necessaris cap a un model públic i equitatiu. Els universitaris s'han atrinxerat a l'edifici, situant contenidors a les portes d'aquest per impedir-hi l'entrada. 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, que ha reivindicat l'acció juntament amb altres col·lectius, ha afirmat que la universitat pública està «en una situació límit» i han assegurat que no marxaran de la UB fins que rebin una resposta per part del rector. En una piulada al seu compte oficial de Twitter, el sindicat estudiantil ha anunciat el següent: «UB Central ocupada. El moviment estudiantil ocupem per exigir als rectors que es comprometin a treballar per fer efectives les 5 demandes del Compromís. La pública està en una situació límit i nosaltres som aquí per defensar-la. No marxarem fins a rebre resposta».

Què reclamen els estudiants?

Com ha anunciat el mateix SEPC, l'objectiu que tenen és que els rectors es comprometin a fer efectives les cinc demandes del 'Compromís contra la crisi educativa'. Però, quines són aquestes cinc demandes? El primer d'aquests és l'equiparació dels preus de màsters i graus i de graus entre si. En segon lloc, demanen que la remuneració de les pràctiques sigui obligatòria i en tercer que es doni suport a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública. En quart lloc, els universitaris volen un pla de xoc contra l'«emergència lingüística» i, en cinquè lloc, protocols feministes efectius i revisió dels plans docents.


Comentaris

envia el comentari