ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Quatre universitats públiques catalanes, escollides per conformar aliances europees

La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, i l'Autònoma de Barcelona són les escollides d'entre 11 en tot l'Estat espanyol
Les universitats públiques de Barcelona han sigut escollides per conformar aliances universitàries europees  | Cedida

 

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Autònoma de Barcelona (UAB) han sigut escollides per participar en les primeres 'aliances' universitàries europees. Així mateix, quatre dels onze centres universitaris triats a l'Estat espanyol per impulsar aquesta iniciativa europea han sigut catalans.

 

Aquests formaran part de les anomenades 'Universitats Europees', un projecte de cooperació transnacional educatiu per «compartir estratègies i promocionar valors i identitat europeus». La Comissió Europea ha seleccionat un total de 17 aliances que rebran cadascuna un màxim de 5 milions d'euros en els pròxims tres anys per implementar els seus plans.

 

Un model a seguir 

La iniciativa pretén reforçar la mobilitat dels estudiants i el personal, així com impulsar la «qualitat, inclusió i competitivitat» universitària a Europa. Per exemple, en el cas de la Universitat de Barcelona formarà part d'una aliança amb quatre centres més, entre ells el Trinity College de Dublín o la Universitat d'Utrecht, a Holanda. «Aquestes primeres 17 Universitats europees seran un model a seguir per a altres centres de la Unió Europea», ha defensat l'eurocomissari d'educació Tibor Navrascsics.

 

També et poden interessar...