rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

TRAGÈDIA A LA COSTA BRAVA

⚫️Moren un nen de 4 anys i el seu pare de 29 ofegats a la platja

Quatre universitats públiques catalanes, escollides per conformar aliances europees

La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, i l'Autònoma de Barcelona són les escollides d'entre 11 en tot l'Estat espanyol
Les universitats públiques de Barcelona han sigut escollides per conformar aliances universitàries europees  | Cedida

 

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Autònoma de Barcelona (UAB) han sigut escollides per participar en les primeres 'aliances' universitàries europees. Així mateix, quatre dels onze centres universitaris triats a l'Estat espanyol per impulsar aquesta iniciativa europea han sigut catalans.

 

Aquests formaran part de les anomenades 'Universitats Europees', un projecte de cooperació transnacional educatiu per «compartir estratègies i promocionar valors i identitat europeus». La Comissió Europea ha seleccionat un total de 17 aliances que rebran cadascuna un màxim de 5 milions d'euros en els pròxims tres anys per implementar els seus plans.

 

Un model a seguir 

La iniciativa pretén reforçar la mobilitat dels estudiants i el personal, així com impulsar la «qualitat, inclusió i competitivitat» universitària a Europa. Per exemple, en el cas de la Universitat de Barcelona formarà part d'una aliança amb quatre centres més, entre ells el Trinity College de Dublín o la Universitat d'Utrecht, a Holanda. «Aquestes primeres 17 Universitats europees seran un model a seguir per a altres centres de la Unió Europea», ha defensat l'eurocomissari d'educació Tibor Navrascsics.

 

També et poden interessar...

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris