Quatre universitats públiques catalanes, escollides per conformar aliances europees

La Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, i l'Autònoma de Barcelona són les escollides d'entre 11 en tot l'Estat espanyol

UAB
Les universitats públiques de Barcelona han sigut escollides per conformar aliances universitàries europees  | Cedida

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Autònoma de Barcelona (UAB) han sigut escollides per participar en les primeres 'aliances' universitàries europees. Així mateix, quatre dels onze centres universitaris triats a l'Estat espanyol per impulsar aquesta iniciativa europea han sigut catalans.

Aquests formaran part de les anomenades 'Universitats Europees', un projecte de cooperació transnacional educatiu per «compartir estratègies i promocionar valors i identitat europeus». La Comissió Europea ha seleccionat un total de 17 aliances que rebran cadascuna un màxim de 5 milions d'euros en els pròxims tres anys per implementar els seus plans.

Un model a seguir 

La iniciativa pretén reforçar la mobilitat dels estudiants i el personal, així com impulsar la «qualitat, inclusió i competitivitat» universitària a Europa. Per exemple, en el cas de la Universitat de Barcelona formarà part d'una aliança amb quatre centres més, entre ells el Trinity College de Dublín o la Universitat d'Utrecht, a Holanda. «Aquestes primeres 17 Universitats europees seran un model a seguir per a altres centres de la Unió Europea», ha defensat l'eurocomissari d'educació Tibor Navrascsics.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari