La Urbana de Tarragona començarà a multar aquest mes per circular per la vorera amb patinet elèctric

La sanció, de 100 euros, s'aplicarà, entre altres, a aquells vehicles que superin els sis quilòmetres hora quan vagin per la vorera

Punt final a la moratòria que l'Ajuntament de Tarragona havia fet sobre els usuaris del patinet elèctric a la ciutat de Tarragona. El passat mes de desembre, la conselleria de Mobilitat del consistori tarragoní feia públic un decret municipal mitjançant el qual s'equiparaven els patinets, coneguts com a vehicles de mobilitat personal (VMP), amb les bicicletes.

Des d'aleshores, i fins aquest mes de març, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha repartit un fullet informatiu, entre els usuaris d'aquest mitjà de transport, perquè coneguin, de primera mà, quin és l'ús que poden donar al seu patinet a Tarragona.  A partir d'ara la campanya informativa es dóna «per finalitzada».

Resumint: els VMP han de circular per les zones habilitades, és a dir, pels carrils bicis;  si no hi ha zones habilitades, ho poden fer per la vorera, però sempre a una velocitat inferior als sis quilòmetres hora; i, en qualsevol cas, la prioritat sempre la tindrà el vianant.

Sancions de 100 euros

Des de l'inici de la campanya informativa enguany, i fins avui, «no consta cap denúncia als patinets elèctrics» segons han explicat a aquest mitjà fonts de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

El llistat d'actituds sancionables, d'infraccions d'ús, és el següent: circulars els VMP elèctrics, i no elèctrics, per la vorera a una velocitat superior als sis quilòmetres hora; conduir el patinet elèctric utilitzant auriculars connectats al telèfon mòbil, així com l'ús d'aquest aparell; i circular amb el patinet i un passatger. 

També es contempla sancionar que els patinets no elèctrics es desplacin per la calçada; circular de nit sense llums de posició ni armilla reflectant; i incomplir, els propietaris d'un vehicle de mobilitat personal elèctric, de l'obligació de circular per la dreta de la calçada. Aquestes infraccions, considerades lleus, se sancionaran amb 100 euros. 

També et pot interessar: