Bellaterra crea el seu propi cos de vigilància

Aquest nou servei d'agents cívics estarà disponibles les 24 hores

El servei es va posar en marxa aquest passat dimecres
El servei es va posar en marxa aquest passat dimecres | EMD Bellaterra

La luxosa zona residencial Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, on hi han viscut personatges tan reconeguts com Shakira i Gerard Piqué, el cantant David Civera i la presentadora del programa 'Els Matins' de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha decidit posar en marxa el seu propi servei de vigilància

Aquest passat dimecres, des del perfil oficial a les xarxes socials de la glamurosa urbanització catalana, s'anunciava que el nou servei d'Agents Cívics ja estava operatiu per als membres del veïnat. Segons recull 'Crónica Global', aquest sistema propi de patrullatge, tal com ha informat l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, s'encarregarà de «garantir el respecte de les normes de circulació del poble».

El servei d'agents cívics es va presentar auqest dimecres
El servei d'agents cívics es va presentar aquest dimecres | Youtube (Bellatera.tv)

 

Sense armes, defenses o manilles

Aquests agents cívics s'encarregaran també de dur a terme totes aquelles tasques relacionades amb les competències de l'EMD així com aquelles que fan altres administracions associades a la urbanització. Els efectius «vetllaran pel correcte funcionament del control de pas del camí antic i facilitaran el pas de vehicles d'emergències sempre que sigui necessari».

Totes aquestes funcions les faran dotats amb un cotxe i una moto però no disposaran d'armes, defenses o manilles perquè davant qualsevol situació de perill, sigui detectada per ells mateixos o pels veïns, la seva funció serà contactar directament amb el cos de policies o les de les emergències competents. Els veïns disposaran d'aquest servei les 24 hores del dia per tal de poder adreçar-s'hi en qualsevol moment. 

«Els robatoris no han augmentat a Bellaterra»

Segons recull el mitjà citat anteriorment, la creació d'aquest nou grup de vigilància ha despertat certa desconfiança entre els sindicats. És per això que ADN Sindical ha proposat una reunió entre l'EMD, el Departament català d'Interior i les patronals de seguretat ACAES i Aproser. Des dels sindicats es queixen que no es pot llençar una iniciativa així com així: «Entenem que pugui haver-hi malestar entre els veïns si haguessin augmentat els robatoris».

En aquest sentit han afegit que els agents cívics «no estan habilitats per desenvolupar tasques de seguretat ciutadana» unes tasques que volen recordar que només poder dur a terme els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. 


Comentaris

envia el comentari