La Seu d’Urgell engega una campanya que pretén posar fi a les bosses de plàstic

És el primer municipi en dur a terme aquesta iniciativa, la qual té com a objectiu acabar incorporant bosses compostables que es puguin reutilitzar per llançar matèria orgànica

La Seu d'Urgell engega una campanya que pretén posar fi a les bosses de plàstic
La Seu d'Urgell engega una campanya que pretén posar fi a les bosses de plàstic | TV3

La Seu d’Urgell fa un pas endavant i entra de ple a l’era de la sostenibilitat. Aquesta ciutat lleidatana ha estat escollida per dur a terme una prova pilot que pretén posar fi a l’ús habitual de bosses de plàstic, les quals tenen uns efectes d’allò més nocius i devastadors pel nostre planeta.

La campanya vol substituir les bosses de plàstic per bosses compostables

La campanya, que s’acaba d’engegar, té com a objectiu anar reduint progressivament l’ús de les bosses de plàstic, per tal d’acabar substituint-les per unes altres de compostables que estan fetes a base de midó de blat de moro. La idea és que aquestes bosses es facin servir per llançar la matèria orgànica, i així després poder reutilitzar-les.

I és que tal com informa TV3, les bosses compostables, a la llarga, s’acaben descomponent junt amb el menjar i, per tant, no contaminen gens.

La iniciativa durarà un any

La durada de la campanya serà d’un any i, malgrat que de moment només hi ha un 25% dels residus de la Seu que s’hagin recollit amb aquest tipus de bosses, els responsables de la campanya esperen que els percentatges s’hagin revertit quan el procés arribi a la seva fi.

D’aquesta manera, la previsió és que en un any el 75% de la gent acabi fent servir les bosses reutilitzables, en lloc de configurar-se com el percentatge de persones que segueixen utilitzant plàstic per llançar els seus residus, que és el que passa actualment.

Tots els comerços de la Seu d'Urgell s’han sumat a la iniciativa
Tots els comerços de la Seu d'Urgell s’han sumat a la iniciativa | TV3

 

El millor de tot és que tots els comerços de la ciutat s’han sumat a la iniciativa, incloent-hi des dels supermercats de les grans cadenes, fins a les petites botigues que hi ha actualment a la Seu d’Urgell.

L’any 2021 estaran prohibides les bosses d’un sol ús

Al final, la campanya serà de gran utilitat per tota la població, ja que existeix un decret segons el qual es prohibirà l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús a partir del gener del 2021. És a dir, que d’aquí un parell d’anys absolutament ningú podrà fer ús d’aquest producte.

Amb tot, hi ha gent que lamenta que el veritable problema no són les bosses, sinó els embalatges de plàstic en general, i fins que això no canviï, veuen difícil poder arribar a bon port en termes d’ecologia i sostenibilitat.


Comentaris

envia el comentari