YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Seu d'Urgell prorroga una setmana més les restriccions anti-Covid al municipi

L'índex de risc de rebrot és de 843,3 i la taxa de transmissió d'1,6, amb quatre pacients ingressats al Sant Hospital

Pla obert on es veu una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell i una persona passant pel davant amb mascareta
Segons el darrer balanç de Salut, al Sant Hospital de la Seu d'Urgell hi ha quatre pacients ingressats amb Covid-19. | ACN

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit allargar una setmana més les mesures restrictives al municipi perquè no han millorat les dades epidemiològiques de la Covid-19. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha dit que «és una situació molt complicada per molta gent, sobretot per les activitats extraescolars i els infants», però amb les dades sanitàries actuals i a les portes de Setmana Santa «no podem fer una altra cosa», ha afegit. Fàbrega ha demanat «la col·laboració de tothom per fer aquest esforç una setmana més per poder evitar mals majors que portin una situació molt més greu».

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, l'índex de risc de rebrot a la Seu d'Urgell és de 843,3, mentre que la velocitat de transmissió del virus, l'RT, se situa en l'1,6. Ara com ara, al Sant Hospital hi ha quatre pacients ingressats per Covid-19. Pel que fa a l'àmbit educatiu, es mantenen sis grups escolars i tres extraescolars confinats, amb 112 alumnes i nou professors confinats.

La suspensió d'activitats es prorroga fins al 26 de març

Davant l'evolució dels indicadors epidemiològics, i d'acord amb les recomanacions de la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut, l'Ajuntament de la Seu ha decidit prorrogar, durant els pròxims set dies —fins al divendres 26 de març— les mesures anti-Covid vigents. A partir d'aleshores, i en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques, es decidirà si és necessari o no allargar de nou aquestes restriccions.

Aquestes mesures inclouen la suspensió temporal de les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials, ajornar les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars, evitar mobilitat i reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris.

Així mateix, el consistori urgellenc també manté el tancament de les escoles de música, art i dansa, la biblioteca (només el servei de préstec) i les sales d'exposició, així com totes les instal·lacions esportives municipals, la suspensió temporal de tots els actes culturals i el tancament de parcs infantils.

Juntament amb aquestes recomanacions, es reforça la necessitat de complir estrictament amb els aïllaments domiciliaris indicats pels gestors Covid (punt clau per revertir la situació actual), i les mesures que són conegudes per tots, però que cal reforçar: mascareta, rentat de mans, distancia física i espais ventilats.


Comentaris

envia el comentari