Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla obert de diversos estudiants de la URV, a punt per fer un examen

La URV evita les aglomeracions i aposta per un model d'avaluació dual amb un fort accent virtual

Les proves presencials es redueixen i s'adapten a la normativa sanitària | El format telemàtic guanya força una vegada més

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aconseguit evitar les aglomeracions  d'estudiants als seus diferents campus durant les setmanes més intenses de l'avaluació del primer quadrimestre. La universitat  pública de Tarragona ha apostat per dissenyar un model d'examens dual, amb opcions  virtuals i presencials, amb l'objectiu prioritari de minimitzar l'afluència de persones als efdificis i a les aules, garantir una seguretat sanitària  òptima i preservar la màxima qualitat i exigència en el procés avaluatiu.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Des de l'Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de la URV asseguren que, en els casos d'avaluació presencial, s'han pres totes les mesures necessàries per tal que no es produeixin contactes estrets a l'interior de les aules. Mascaretes obligatòries, ventilació constant, distàncies de seguretat, un límit d'aforament  del 30% i entrades esgraonades i no a la mateixa hora.

La Rovira i VIrgili proposa un equilibri entre exàmens virtuals i presencials per tancar el quadrimestre

Alguns estudis, com els de la branca d'Arquitectura, han optat per virtualitzar  el 100% dels seus exaàmens finals corresponents al primer quadrimestre. Facultats com la de Turisme, Geografia, Química, Jurídiques o Enologia també han destacat per un fort accent virtual. Casos com el de les Ciències de l'Educació i Psicologia han fregat l'equilibri del 50% virtual i 50% presencial. Les  proves presencials, per exemple, han guanyat per a la Facultat d'Economia i Empresa, i han estat el format habitual als estudis de Medicina  i Ciències de la Salut.

Amb aquests recursos, la URV ha aconseguit salvar un quadrimestre  difícil i ha recorregut als recursos d'un pla de contingència especialment habilitat per a les incerteses  d'enguany. S'espera que, després de quatre mesos de docència virtuals —excepte per a les  pràctiques presencials  imprescindibles—, el camí dels pròxims mesos sigui el mateix degut a què la situació sanitària continua ben lluny de ser la desitjada com per garantir un funcionament de relativa normalitat.

En els casos dels alumnes afectats per la Covid-19, ja sigui en primera persona o confinats per haver estat en contacte amb algun positiu que requereixi l'aïllament, la Rovira i Virgili ha assegurat que les proves d'avaluació es posposen sense problema sense que això impliqui perdre la convocatòria  ni el dret a examinar-se. L'avaluació dual ha permès salvar una situació altra vegada compromesa  a l'entorn de la universitat pública de Tarragona.