Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'una mà subjectant un vial de la vacuna de Janssen contra la covid-19. Barcelona

Sanitat aprova començar a vacunar a partir dels 12 anys

La Comissió de Salut Pública aprova que es pugui solapar la vacunació dels grups d'edat que queden | Es creen grups d'edat: de 39 a 30; de 29 a 20; i de 12 a 19

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts que es pugui solapar la vacunació contra la covid-19 dels grups d'edat que queden per vacunar. En concret, a la pròxima actualització del Pla de Vacunació, la vuitena, s'inclouran els grups de 30 a 39 anys, de 20 a 29 i de 12 a 19.

La Comissió argumenta que atesa la major disponibilitat de vacunes en les pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i l'entrada al període estival. 

I per qüestions «organitzatives i de factibilitat», es podrà «anar solapant» la captació de diferents grups, «mantenint l'ordre d'edat descendent».

En aquest sentit, la Comissió considera «fonamental» insistir en la captació de les persones de 40 i més anys que encara no s'han vacunat.

«Prioritzar la vacunació d'adolescents a partir de 12 anys»

D'altra banda, la Comissió de Sanitat Pública també ha analitzat la tasca que s'està fent per actualitzat l'anomenada 'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de covid-19'. Document que es durà a votació en la pròxima reunió.

Finalment, un altre dels temes dels quals s'ha informat a la Comissió de Salut Pública és la necessitat de «prioritzar» la vacunació d'adolescents a partir de 12 anys que pertanyin als grups de grans dependents i condicions de molt alt risc, després de l'aprovació de la vacunació per a aquest grup d'edat el 31 de maig passat.