YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Última hora: Vergés posa data a l'inici de la vacunació massiva a Catalunya

Vergés creu que el 30% de la població de Catalunya estarà vacunada al mes de juny

La consellera de Salut, Alba Vergés, aquest 19 de febrer del 2021 a Salt
Alba Vergés creu que cap al mes d'agost es podria iniciar la vacunació massiva a Catalunya. | ACN

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha posat data aquest dissabte, 13 de març, a l'inici de la vacunació massiva contra el coronavirus a Catalunya. La titular de Salut creu que al mes d'agost es podrà iniciar la vacunació en massa al nostre país, en grans escenaris com per exemple el Camp Nou. D'aquesta manera, a l'agost s'acceleraria la vacunació per evitar al famós llindar del 70% que donaria la desitjada immunitat de ramat. «La crida es farà de la manera més ordenada possible. Caldrà tenir una logística impressionant, però es pot fer: ara estem en fase de concretar quins espais gran poden haver», ha dit la consellera. Vergés ho ha explicat en una entrevista al programa 'Via Lliure', de 'RAC1'.

«Si a l'abril tenim totes les vacunes previstes, al juny el percentatge de persones vacunades arribaria al 30%», ha explicat la consellera de Salut, que ha apuntat que el mes vinent han de començar a arribar partides més quantioses de vacunes, segons les previsions de què disposa el departament.

Infermeres de Catalunya demanda el SEM per «vulneració del dret a vaga» en decretar serveis mínims del 100%

El sindicat Infermeres de Catalunya ha interposat una demanda contra el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per «vulneració del dret a vaga» després de decretar uns serveis mínims del 100% el proper 15 de març. La Mesa Sindical de Sanitat va convocar una vaga general del sector sanitari el 10 de març i també va proposar un seguit d'aturades parcials cada dilluns amb lema 'Estem fartes'. Infermeres de Catalunya denuncia la «il·legalitat» d'uns serveis mínims del 100% i sense cap negociació prèvia amb el comitè de vaga, i per això ha anunciat la demanda davant la Sala Social del TSJC. «A la mateixa també es reclamen mesures cautelars perquè el SEM rectifiqui i decreti uns serveis mínims inferiors al 100%», ha apuntat el sindicat.

Infermeres de Catalunya recorda que són diverses les sentències fermes del Tribunal Suprem que ratifiquen sentències del TSJC on es dictamina «la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga». «Inclús en serveis bàsics per a la ciutadania», ha afegit el sindicat. «Esperem poder aturar aquesta actitud antisindical i abusiva per part del SEM i per part d'altres institucions públiques i privades», han reblat des d'Infermeres de Catalunya, que igualment han criticat altres postures del SEM com no fer publicitat de la vaga del 10 de març o no decretar serveis mínims per la vaga convocada el 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

«Totes aquestes vagues han estat convocades legalment i el Departament de Treball ha fet les oportunes resolucions de serveis mínims en totes elles. En cap moment indica el percentatge numèric de mínims, que hauràs de ser indicat per cada empresa i centre», han conclòs des d'Infermeres de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari