Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vaga Prat

Els vigilants de seguretat del Prat convoquen vagues parcials al juliol

El preavís de vaga està convocada a partir del 12 de juliol | Els treballadors demanen cobrar un plus de productivitat i més descansos
Vaga PratEls vigilants de seguretat del Prat convoquen una aturada parcial al juliol | EFE

El proper mes de juliol es preveuen noves aturades a l'aeroport del Prat. Així ho han fet saber els vigilants dels controls de seguretat  gairebé dos anys després de la vaga que va col·lapsar l'aeroport del Prat l'estiu de 2017. Els vigilants, que tot i que ja no treballen per a Eulen, sinó per a Trablisa, —empresa a la qual Aena va adjudicar el servei fa un any— es segueixen manifestant per aconseguir millors condicions laborals.

Segons informa 'TV3' el Departament de Treball ja ha registrat el preavís de vaga que està convocada a partir del 12 de juliol tots els divendres, diumenges i dilluns.  En un inici la vaga es preveu fer amb sis aturades d'una hora i mitja cada dia, però si no hi ha acord amb l'empresa, els treballadors tenen previst convertir la vaga en indefinida a partir de l'1 d'agost, és a dir, en una vaga de 24 hores els set dies de la setmana.

Reivindicacions per millors condicions laborals i econòmiques

Els 500 vigilants de Trablisa reclamen, entre altres reivindicacions, cobrar un plus de productivitat de 200 euros mensuals i poder descansar 10 minuts per hora. També demanen una participació més equilibrada en els llocs de treball per evitar, com passa ara, que les dones tinguin més càrrega de treball que els homes. Abans d'anunciar la vaga definitivament es preveu, com és habitual, que hi hagi negociacions entre empresa i treballadors, amb la mediació del departament de Treball de la Generalitat. No obstant això,  la convocatòria torna a coincidir, com el 2017, en temporada d'estiu, moment en el qual hi ha més operacions a l'aeroport del Prat.

Antedecents

El passat estiu del 2017, quan els vigilants encara treballaven per l'empresa Eulen, la vaga dels treballadors va provocar llargues cues als controls de seguretat  del Prat a causa del fracàs de la mediació. Els treballadors no van acceptar la proposta de la Generalitat i va ser el govern espanyol qui va haver d'acabar intervenint enviant agents de la Guàrdia Civil i imposant un dictamen d'obligat compliment. Els representants dels treballadors consideren que el conflicte es va tancar en fals i per això han convocat una nova vaga.

Cal recordar que el passat gener els vigilants de Trablisa ja van convocar una vaga per a finals de febrer coincidint amb el Mobile World Congress, però finalment van aconseguir arribar a un acord amb l'empresa.

També et pot interessar...