Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una aula buida amb cadires.

Convoquen quatre dies més de vaga a les escoles de Catalunya

Les aturades seran els dies 17 i 25 de maig tot el dia, i el 2 i 9 de juny de 8 a 10 del matí

Els professors continuen en peu de guerra. No van sortir satisfets de l'última pugna amb el Govern i ara anuncien que faran quatre dies més de vaga. Aquesta vegada es faran jornades partides.

És a dir, el 17 de maig, la vaga serà de 08.00 hores a 10.00 hores; el 25 de maig serà complerta; el dia 2 de juny serà de 08.00 hores a 10:00 hores i el 9 de juny serà jornada complerta. 

A més a més, els professors es manifestaran el proper 14 de maig a partir de les 12.00 hores a Barcelona. Recorreran el tram entre Plaça Universitat i el Parc de la Ciutadella. 

El 14 de maig, manifestació 

La comunitat educativa ha convocat una mobilització unitària en defensa de l'educació pública el pròxim dissabte 14 de maig. Entre les demandes, exigeixen revertir les retallades i eliminar progressivament la concertació de centres privats per la sobreoferta de places concertades davant la manca de places públiques. 

Han convocat la mobilització USTEC·STEs (IAC), Intersindical-CSC, aFFaC, Professors de Secundària, CGT i Sindicat d'Estudiants. 

Per contra, no s'hi han sumat CCOO, UGT i USOC, ja que no veuen de la mateixa manera la demanda concreta sobre els centres concertats. La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha explicat que la mobilització es farà en dissabte perquè s'hi puguin sumar tant professors com estudiants i famílies.

Segura ha matisat que, tot i que no convoquin la mobilització tots els sindicats del sector educatiu, la unitat sindical iniciada amb les darreres jornades de vaga no s'ha trencat. De fet, la portaveu ha avançat que aquesta mateixa setmana anunciaran les mobilitzacions que tenen previst fer a final de curs.