Vaga d’escombriaires indefinida a Girona a partir de mitjanit

Els treballadors de Girona + Neta i l’empresa han trencat negociacions

Vaga d'escombriaires indefinida a Girona a partir de mitjanit
Vaga d'escombriaires indefinida a Girona a partir de mitjanit | Ajuntament de Girona

Girona viurà a partir d'aquesta mitjanit una vaga d'escombriaires. Els treballadors de l'empresa Girona + Neta, que s'encarrega de la recollida de deixalles i neteja dels carrers, començaran una aturada indefinida per reclamar que se'ls millorin les condicions laborals. La vaga arriba després que aquest dimecres, en un últim intent, les dues parts hagin intentat acostar posicions sense èxit.

Vaga indefinida dels escombriaires de Girona

Segons explica el president del comitè d'empresa, Carles Casellas, l'empresa s'ha avingut a incrementar salaris un 2% aquest 2019 i un 3% l'any vinent. Però allò que ha fet trencar negociacions ha estat la negativa d'afegir a aquests augments un plus de l'1,7% destinat específicament als operaris que netegen la via pública (els que van amb escombra i carretó). En total, són 114 dels 166 treballadors que té Girona + Neta.

«Tots ells estan inclosos dins categories professionals baixes i l'empresa ha de reconèixer que fan una feina feixuga», concreta el president del comitè. Després d'hores negociant per intentar trobar una sortida de darrera hora, quan la direcció s'ha negat a afegir aquest plus, el comitè d'empresa ha donat per trencades les negociacions.

La vaga indefinida a Girona + Neta, que començarà a partir d'aquesta mitjanit, coincidirà amb la campanya electoral del 26-M i també amb la celebració del 'Girona, Temps de Flors' (la mostra de muntatges florals que cada any atrau milers de visitants a la ciutat). L'aturada dels treballadors de Girona + Neta arriba quan les negociacions per al nou conveni col·lectiu fa quatre mesos que estan encallades. Les converses van començar el setembre del 2018, però d'ençà del gener, les dues parts –comitè i direcció- no avancen.

El passat 3 de maig, al voltant d'un centenar de treballadors de l'empresa van manifestar-se pels carrers de la ciutat de Girona, tot i la pluja que va caure, amb l'objectiu de desbloquejar les negociacions del conveni col·lectiu que no avancen des del passat mes d'octubre. Tot i que finalment aquestes s'han vist trencades i els escombriaires comencen una vaga indefinida a partir de la mitjanit d'aquest dijous 9 de maig.


Comentaris

envia el comentari