Els examinadors de trànsit convoquen una nova vaga el 10 de desembre

Els examinadors, que denuncien que encara no cobren l'increment de sou pactat a finals de l'any passat, diuen prou i anuncien una nova vaga del 10 fins al 21 de desembre

Els examinadors amenacen de nou amb fer vaga
Els examinadors amenacen de nou amb fer vaga | CatalunyaDiari.cat

Els examinadors de trànsit tornaran a la vaga. El col·lectiu torna a cridar una nova aturada de serveis per denunciar que encara no cobren l'increment de sou pactat a finals de l'any passat, en un acord que va permetre desconvocar unes altres mobilitzacions que van durar cinc mesos. Els examinadors, en aquesta disjuntiva, diuen prou i anuncien una nova vaga del 10 fins al 21 de desembre.

La situació, segons denuncien, no ha anat a millor en tot aquest temps i és per això que, davant la manca de solucions, aquests amenacen de tornar a bloquejar el servei. Després de la primera vaga, els examinadors van arribar a un acord amb el govern espanyol, a través del qual se’ls va prometre l’equiparació de sou amb els altres col·lectius de Trànsit.

Nova vaga d’examinadors de Trànsit

Montse Casal, delegada a Barcelona de l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra), ha assegurat que el col·lectiu està disconforme amb una fórmula pactada que «es pot eliminar en qualsevol moment».

És en aquest context, doncs, on els examinadors opten per fer un ultimàtum. Segons la mateixa representant del sector, podrien acceptar que aquest any es pagués de la manera pactada, tot i que a partir de l’any vinent exigeixen que l’increment de sou se’ls aboni com un complement.

A expenses d’una última reunió

Serà l’última bala per intentar frenar una nova vaga. A l'espera que des de l'executiu estatal se'ls torni a citar per intentar desencallar la situació, doncs, la mateixa Casal ja ha informat que tornaran a la vaga a partir del pròxim dilluns, 10 de desembre.

Per això mateix, doncs, ara hi ha prevista una concentració davant la Prefectura de Trànsit de Barcelona, el 10 de desembre a partir de les 12 del migdia. A Madrid, a la línia de Barcelona, també es manifestaran a la mateixa hora per fer encara més públic el seu reclam.


Comentaris

envia el comentari