Promouen una vaga general la setmana del judici del procés

La Intersindical-CSC prepara la convocatòria d’una aturada els dies 5,6 i 7 de febrer a Catalunya

La Intersindical-CSC prepara una vaga general pels dies 5,6 i 7 de febrer | Twitter @cupvila

Fa poc dies es va saber que l’inici del judici als presos independentistes començaria la setmana del 5 de febrer. Ara, han començat les primeres accions de mobilització, convocades pels dies 5,6 i 7 de febrer a Catalunya, coincidint amb l’arrancada del procediment al Tribunal Suprem per jutjar els presos independentistes.

L’encarregada de convocar aquesta vaga ha estat la Intersindical-CSC, des d'on subratllen que la convocatòria de vaga s’ha formalitzat la primera setmana de febrer, coincidint expressament amb l’inici del judici, però també, segons el sindicat, perquè es compleix set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP, que el govern de Pedro Sánchez «ara es nega a derogar».

Els arguments que motiven la vaga, segons el sindicat, és reclamar la «derogació completa» de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l’avanç cap a un model de funció pública «de qualitat i amb condicions laborals dignes», són algunes de les mesures que reclama la Intersindical-CSC, amb una convocatòria que ha de durar tot el dia.

Els presos polítics seran traslladats a Madrid el 29 de gener | Cedida

 

El judici del procés, la setmana del 5 de febrer

El president del tribunal de l'1-O, Manuel Marchena, va enviar una carta al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per comunicar-li que és «previsible» que el judici de l'1-O comenci «en dates properes» al 5 de febrer.  És la primera vegada que el tribunal fixa una possible data d'inici del judici. Tot i que diversos factors podria fer-la variar, segons han comunicat. 

Fa uns dies, Marchena va comunicar a Interior que volia que els presos estiguessin a disposició del tribunal la darrera setmana de gener. Ara, però, li diu a Interior que pot retardar el trasllat dels presos i afegeix que qualsevol retràs que vingui imposat per la «pràctica de diligències indispensables per al desenvolupament del judici» li serà comunicat oportunament i amb «l'antelació precisa» per tal que adopti les decisions que estimi adequades per garantir la presència dels processats que estan empresonats.


Comentaris

envia el comentari