URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Els treballadors de Gallina Blanca de Sant Joan Despí convoquen vaga indefinida

El grup empresarial va anunciar a principis de desembre que traslladaria la fabricació a Osca | Els treballadors creuen que l'empresa no ha complert amb les seves «obligacions socials»

Els treballadors de Gallina Blanca han anunciat vaga indefinida
Els treballadors de Gallina Blanca han anunciat vaga indefinida | Twitter / @TrabajadoresSjd

Vaga indefinida a Gallina Blanca. Els treballadors de la planta de Gallina Blanca a Sant Joan Despí, Baix Llobregat, han anunciat el dimarts 14 de febrer que declaren la vaga indefinida per protestar contra el tancament de la planta. El grup Agrolimen va anunciar el passat mes de desembre el tancament d'aquesta planta i el trasllat de la seva producció a Osca, Aragó, a causa d'una futura requalificació dels terrenys on s'ubica actualment la factoria.

Els treballadors consideren que Agrolimen, l'empresa de la família Carulla, no ha complert amb les seves «obligacions socials», per això, aturaran la producció de sopes instantànies i vigilaran per torns les portes del centre de treball perquè l'empresa no comenci a retirar la maquinària que encara utilitzen. 

Una situació indefensa

Segons informa 'Crónica Global', El secretari general de CCOO d'Indústria de la comarca del Baix Llobregat, Álvaro Muñoz, afirma que «la majoria de la plantilla està per damunt dels 45 anys, tenen moltes possibilitats de tenir jubilacions anticipades o recol·locacions per la zona». Segons Muñoz, s'ha arribat a una situació d'«indefensió», i denuncia que no es pot arribar a l'extrem d'anar a Osca o acudir a les llistes d'atur.

Des de CCOO d'Indústria han volgut mostrar el seu suport a la plantilla de Gallina Blanca. Afirmen que la direcció de l'empresa insisteix que l'única alternativa visible és el cessament de l'activitat, sense garanties reals de manteniment de l'ocupació i sense un pla social que respongui a les necessitats i obligacions legals que tenen respecte als treballadors i treballadores de Gallina Blanca.

Destrucció del teixit industrial del Baix Llobregat

El sindicat ha denunciat «enèrgicament» la destrucció de l'ocupació que es vol fer, i «la progressiva degradació i destrucció del teixit industrial de la comarca del Baix Llobregat». A més, s'han mostrat en contra de «suposades operacions relacionades amb possibles requalificacions de terrenys», que «només beneficien a l'empresa en detriment del manteniment del sòl industrial».

Des de la plantilla esperen que amb el bloqueig de la fàbrica, la família Carulla reconsideri les seves peticions. A més, recorden que el plenari de l'Ajuntament de Sant Joan Despí  s'ha compromès a no realitzar l'adaptació urbanística fins que no se superi el conflicte laboral.


Comentaris

envia el comentari