Un usuari de Renfe a les guixetes de Rodalies a l'estació de Sants de Barcelona durant la jornada de vaga d'aquest dimarts

Els maquinistes de Renfe, en vaga: les afectacions als trens durant vuit dies

Rodalies tindrà serveis mínims del 85%, els de mitja distància un mínim del 65% i els d'alta velocitat o llarga distància, del 72%

Els maquinistes dels trens de Renfe, en vaga. El sindicat Semaf els ha convocat a la mobilització i el ministeri d'Empresa i Treball del govern espanyol ha decretat serveis mínims. Això serà per als dies 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre, en ple pont del Pilar.

Aquests dies de vaga, però, hi haurà serveis mínims segons el tipus de tren que afecti. Els combois de Rodalies circularan en un 85% els dies que hi hagi vaga de maquinistes. D'altra banda, des del ministeri es garanteix el 65% dels trens a mitjana distància i del 72% en els d'alta velocitat i llarga distància. Els de mercaderies tindran un 24%.

En la majoria de jornades de vaga, els serveis mínims cobriran les 24 hores del dia. Això serà excepte el dia 4 d'octubre, quan es garantiran entre les 5 i les 9 hores del matí; les 14 i les 16 hores de la tarda; i de les 18 a les 22 hores. El dia 7 d'octubre, es garantirà el 85% del servei entre les 7 i les 9 hores; de 12 a 16 hores; i de 18 a 22 hores.

Segons ha informat Renfe, els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga podran demanar un canvi o reemborsament sense cost addicional.