Incrementen els serveis mínims de la vaga al Metro de Barcelona

El metro de Barcelona patirà afectacions durant aquests dies i menor afluència de trens. Malgrat les reunions d'aquest diumenge a la tarda, la vaga es manté, si bé avui han elevat un 15% els serveis mínims fixats

El metro de Barcelona patirà afectacions del 25 al 28 de febrer | Cedida

TMB ha convocat una vaga entre el dilluns 25 i el dijous 28 de febrer, pel que només s’activaran serveis mínims durant aquests dies. Estava prvist que, de les 7.00 a les 9.00 s'establissin serveis mínims del 50%, així com de les 16.00 a les 18.00 i a partir de les 22.50 i fins a finalitzar el dia, els serveis mínims passarien a ser del 30%. Malgrat els intents fins a última hora de la Generalitat, els treballadors del metro van decidir mantenir la protesta, si bé avui s'ha fet públic que el departament de Treball té previst augmentar els serveis mínims un 15%.

Les franges horàries de la vaga poden condicionar el tràfic del metro a Barcelona, fet que pot afectar el temps d’espera en algunes estacions. Després de les aturades, el servei de metro es va regularitzant de manera gradual. En les franges horàries no especificades anteriorment el servei és l’habitual.

Augmenten els serveis mínims en el segon dia de vaga

Des de la pàgina oficial de TMB informen que s’adoptaran les mesures necessàries per regular el flux de passatgers durant la vaga, amb la intenció d’evitar que se superi la capacitat de les andanades. Demanen als usuaris que se segueixin en tot moment les indicacions proporcionades pel personal de la xarxa, per megafonia i per les pantalles.

Amb tot, el departament de Treball ha informat que augmentarà un 15% els serveis mínims previstos de bon començament. Això vol dir que, a partir d'ara, en hora punta circulen un 65% dels trens habituals, mentre que en la resta de franges la xifra es redueix fins al 45%. I és que, malgrat que el seguiment de la vaga està xifrat en un 90%, tant la lleu baixada d'usuaris com la poca capacitat d'algunes estacions va provocar al llarg de la jornada d'ahir que línies com l'L5 no poguessin absorbir tot el passatge

TMB taller
La companyia invertirà 450 milions d'euros en aquesta adquisició | CatalunyaDiari.cat

 

TMB adquirirà 42 combois nous

TMB comprarà més d'una quarantena de trens nous amb l'objectiu de substituir tots aquells combois que han estat afectats per l'amiant al llarg dels últims mesos, i que tants mals de cap els hi està ocasionant. Està previst que la companyia inverteixi al voltant de 450 milions d'euros en aquesta adquisició, un fet que suposarà la «compra més gran de la història», tal com ha explicat la presidenta de l'empresa Mercedes Vidal.

Transports Metropolitans de Barcelona, TMB, ha iniciat el període de licitació per a la compra de 42 trens nous per substituir els que actualment estan afectats per la presència d'amiant i els més antics, de les línies 1 i 3, de finals dels 80, que per la seva antiguitat comporten una major despesa de manteniment i una menor disponibilitat per al servei en uns trajectes amb una alta demanda.

Es tracta, segons ha explicat la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, de la «compra més gran de la història» que ha fet l'empresa, que hi destinarà uns 450 milions d'euros. El procés de licitació s'ha accelerat prop d'un any després de la detecció de l'amiant i està previst que el concurs es resolgui a la tardor. A partir d'aleshores, les primeres entregues al cap de dos anys i mig.


Comentaris

envia el comentari