YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La vaga del Metro de Barcelona provoca retards i aglomeracions en diverses estacions

Les de La Sagrera i Sagrada Família estan sent les més afectades

Imatge metro
Estacions com La Sagrera o Sagrada Família han patit aglomeracions a les andanes | CGT metro Barcelona

La jornada de vaga al servei de metro de Barcelona ha provocat aglomeracions de passatgers als combois del transport subterrani. De fet, la gran quantitat de persones que s'han acumulat a les andanes ha obligat a TMB a regular l'accés als enllaços amb l'L5, concretament a les estacions de La Sagrera i Sagrada Família i, ocasionalment, a Verdaguer, des de les 7.30 del matí, amb serveis mínims del 40% en tractar-se d'hora punta, i amb intervals d'espera d'entre 6 i 10 minuts.

Molts usuaris s'han quedat fora dels combois

A Sagrada Família, una de les estacions on hi ha hagut més aglomeracions —tot i l'accés regulat—, els viatgers han esperat amb resignació els combois, que en la majoria dels casos han arribat a l'estació ja plens i no tothom que esperava hi ha pogut accedir.

Fonts de TMB apunten que els serveis mínims fixats són «insuficients» i ja alertaven que de dos quarts de deu del matí a les deu, quan els serveis mínims eren del 20%, hi hauria «problemes» perquè «els combois no tenen prou capacitat». A partir de les 10 hores ha acabat el primer torn de la vaga, el qual es reprendrà a les quatre de la tarda i fins a les 8 del vespre amb el 40% de trens, i de dos quarts de deu del vespre fins a les dotze de la nit amb el 20%.

Amiant metro Barcelona
Els treballadors denuncien les condicions laborals i la contaminació per amiant | CEDIDA

 

Els treballadors denuncien que l'empresa no s'ha assegut a negociar

Els representants sindicals recorden que l'aturada d'avui no està convocada únicament pel conflicte laboral que mantenen amb l'empresa, sinó que per la gestió que ha fet TMB de la crisi de l'amiant. Fins al moment s'han detectat 12 casos, entre ells una mort, per intoxicació però afirmen que hi podria haver molts més. 

Fonts sindicals asseguren que, d'ençà que va tenir lloc el Mobile World Congress, no s'ha produït cap mena de negociació entre les dues parts. Cal recordar que hi ha convocada una nova jornada de vaga el pròxim 29 d'abril. 


Comentaris

envia el comentari