ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

La vaga de Metro ha obligat a regular els accessos de cinc estacions

Un grup de grafiters han intentat pintar diversos trens que estaven aturats a causa de la vaga

TMB
La vaga ha obligat a regular l'accés a diverses estacions | CatalunyaDiari.cat

La vaga de treballadors del Metro d'aquest dilluns per la presència d'amiant a la xarxa ha obligat a regular l'accés a les estacions de Sagrada Família, Diagonal, La Sagrera, Verdaguer a Barcelona, i Collblanc, a l'Hospitalet de Llobregat, ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat.

 

A partir de les 7.30 hores s'han aplicat regulacions intermitents a l'enllaç de Sagrada Família entre l'L2 i l'L5, minuts després als de La Sagrera i ocasionalment a Verdaguer i altres enllaços cap a l'L5 per evitar que se superés la capacitat de les andanes. Per millorar l'accés a les estacions, TMB ha recomanat als viatgers que es distribueixin per l'andana, no s'apropin al tren fins que estigui aturat i segueixin les indicacions del personal que es troba regulant l'entrada a les estacions.

Un grup de grafiters han aprofitat la vaga per pintar alguns trens estacionats | Cedida

 

L'L1 afectada per una incidència amb uns grafiters

A més, l'L1 s'ha vist afectada per una incidència entre les 7.25 i les 7.33 hores davant de la presència de grafiters a la zona de vies, que ha obligat a aturar vuit minuts la circulació i ha alterat la regularitat dels trens, la qual cosa ha causat dificultats per absorbir tots els passatgers que esperaven a les andanes. En aquest sentit, TMB ha lamentat que «grups de vàndals han intentat actuar en altres punts de la xarxa», aprofitant que durant les aturades hi ha un gran nombre de trens estacionats.

Aturades programades

La primera aturada ha començat a les 6.00 hores i fins a les 6.30 els trens han circulat al 20%, moment en el qual han passat a fer-ho al 40% en coincidir amb l'hora punta, fins a les 9.30 hores, i ha estat altra vegada del 20% fins a les 10.00. Després, el servei ha recuperat la freqüència habitual fins a la següent aturada, que començarà a les 16.00 hores i s'allargarà fins a les 20.00, interval en què els trens funcionaran al 40%.

A partir de les 20.00, el servei tornarà a ser l'habitual, fins que a les 21.35 començarà l'aturada nocturna, amb freqüències del 20% que podran allargar-se fins als 62 minuts, per la qual cosa els trens circularan amb un horari concret que podrà consultar-se al web de TMB.

Els treballadors, que també han convocat vagues pel mateix motiu per a tres jornades de maig, preveuen manifestar-se a partir de les 16.45 hores des del Centre de Control de Metro, al carrer de Josep Estivill, fins a la seu de BComú.


Comentaris

envia el comentari