TMB creu que els serveis mínims establerts per la vaga de metro són insuficients

Continua la crisi de l’amiant amb vagues convocades els dies 10, 20 i 24 de maig

L2
El metro de Barcelona oferirà serveis mínims durant el pròxim divendres 10 de maig | TMB

Continua la problemàtica envers la crisi de l’amiant al metro de la ciutat comtal. Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) consideren insuficients els serveis mínims establerts per la Generalitat de cara a les pròximes jornades de vaga al metro dels dies 10, 20 i 24 de maig.

Serveis mínims durant les vagues de metro a Barcelona

Per aquest divendres 10 està previst que les aturades siguin de 6 a 10 h, de 16 a 20 h i de 21.35 a 23.35 h; mentre que els dies 20 i 24 de maig, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha ordenat que es mantinguin serveis mínims del 40% en les aturades que es facin en hores punta, corresponents de 6.30 h a 9.30 i de 16 a 20 hores, i del 20% en la resta de franges. En aquest sentit, TMB considera que els serveis mínims no podran garantir el dret de mobilitat de la ciutadania i lamenta els «perjudicis» als usuaris del metro.

Aquesta serà la sisena vegada que el comitè convoca aturades parcials del metro des del gener d’aquest any i TMB assegura que aquesta última convocatòria «és innecessària», ja que, segons asseguren, l’empresa ha complert amb tot allò que demanaven els sindicats, sobretot envers la crisi de l’amiant. En aquest sentit, l’empresa diu que ha adoptat mesures com fer exàmens de salut a més de mil treballadors en actiu i a més de 400 jubilats o accelerar la compra de 42 trens per tal que substitueixin els més antics, entre d’altres.

Durant els dies d’aturada el servei operarà parcialment i l'empresa preveu que no podrà assolir tot el flux de passatgers d’un dia normal durant les franges afectades. És per això que TMB recomana evitar aquest transport durant les hores d’aturada, o bé buscar un mitjà de transport alternatiu. Per tal d’evitar aglomeracions a les vies s’aplicaran mesures de seguretat com ara regulacions de passatge. Totes les alteracions del servei es podran seguir pel perfil de Twitter de TMB o bé pel web.


Comentaris

envia el comentari