Les vages dels treballadors d'Amazon poden retrasar les entregues de Reis

Algunes comandes per el dia de Reis podran no arribar en la data esperada per la vaga del passat diumenge i la que està prevista pels dies 3 i 4 de gener

Les entregues de Reis es poden endarrerir per vagues a les centrals d'Amazon
Les entregues de Reis es poden endarrerir per vagues a les centrals d'Amazon | Cedida

 

Els treballadors del centre logístic d'Amazon a Espanya, situat a San Fernando de Henares, van realitzar una vaga el passat diumenge a la tarda que podria afectar l'enviament d'alguns paquets en unes dates tan complicades com en les que ens trobem actualment, amb el dia de Reis a punt d'arribar.

Concretament van ser els treballadors del torn de tarda els que van realitzar l'aturada, segons informa 'España Diario'. Per aquest motiu ja es va avisar que molts dels paquets del diumenge «no sortirien». Així ho va fer públic el portaveu de CC.OO d'Amazon a Espanya, Douglas Harper, qui també ha alertat de què el compromís de l'empresa d'entregar els paquets abans del 3 de gener es podria veure afectat per les circumstàncies. 

Vaga general aquest dijous 3 de gener

Aquest compromís podria no complir-se no només per la vaga del passat diumenge, sinó per un nou aturament que és dura a terme aquest dijous, dia 3 de gener. En aquest cas es tracta d'una vaga global que afectarà a tots els torns de treball, no només al de la tarda, com va passar el diumenge. També es preveu una altra vaga pel divendres 4 de gener.

Els treballadors estan en peu de guerra i reclamen a Amazon una millora del seu estat salarial actual, també en matèria de conciliació i de salut laboral. En gran part ho fan acusant l'empresa d'haver «retallat els seus drets».

Amazon
Imatge de l'interior d'una planta d'Amazon | EFE
 

Els empleats asseguren que Amazon ha canviat el conveni d'empresa per un sectorial de forma unilateral. Això hauria afectat uns 200 treballadors als quals se'ls hauria reduït els complements salarials. 

«Hem de mostrar als clients el conflicte que vivim i les nostres condicions laborals actuals», assegurava el delegat sindical de CC.OO, qui explica que la seva intenció es seguir manifestant-se fins a aconseguir el que demanen.

Amazon es compromet amb els seus clients

Per la seva part, l'empresa assegura que els treballadors tenen un «salari competitiu, un paquet complet de beneficis i programes de formació innovadors», a més, afirmen que els nivells salarials són els dels convenis regionals de logística, fet que fa que el sou mínim anual a Madrid és de més de 19.300 euros.

Des d'Amazon es dirigeixen també als seus clients per deixar clar que pretenen prestar en aquestes dates «un excel·lent servei, bons preus i amb una selecció inigualable de productes». També han volgut destacar que per qualsevol problema es pot contactar amb el Servei d'Atenció al Client.


Comentaris

envia el comentari