Un total de 93 vagons del metro de Barcelona, afectats per l’amiant

Malgrat que TMB segueix defensant que no suposa cap amenaça per la salut, la companyia ha ofert als seus empleats la possibilitat de fer-se revisions mèdiques

Imatge d'arxiu del metro de Barcelona
Imatge d'arxiu del metro de Barcelona | Twitter

La controvèrsia causada per la detecció d’amiant en diversos vagons del metro de Barcelona segueix creixent, i cada vegada augmenta més el desassossec i la desconfiança tant dels usuaris com dels treballadors de l’empresa gestora.

Ara, TMB –Transports Metropolitans de Barcelona– acaba de fer  públic que la xifra de vagons afectats s’eleva fins als 93, malgrat que encara estan a l’espera de rebre els resultats d’un total de set vagons més.

La xifra de vagons afectats ha passat de 38 a 93

Així doncs, en tan sols un mes el nombre d’afectacions per amiant ha augmentat de manera alarmant, i ha passat d’un total de 38 espais afectats als 93 que acaba de confirmar la companyia. Una xifra que encara es pot elevar més, ja que, a banda de restar a l’espera dels resultats de set proves més, TMB ha detectat restes d’aquesta nociva substància en components elèctrics de les línies 2 i 4, després d’iniciar una inspecció per la xarxa.

L’origen de la polèmica es remunta fins al passat 17 de novembre, quan la companyia barcelonina va detectar per primer cop aquest derivat de l’amiant en un comboi de la línia L1. Des de llavors, des de Transports Metropolitans de Barcelona han insistit reiteradament en el fet que les restes de la substància no suposen cap perill per la salut de les persones, però el recel entre usuaris i empleats cada vegada és més gran.

Els treballadors seran sotmesos a una revisió mèdica

Per aquest motiu, l’empresa ha pres la determinació de sotmetre a un examen mèdic als 500 treballadors que han estat en contacte amb els vagons amb més freqüència, dels quals ja se n’han dut a terme un total de 140. Aquestes comprovacions s’han realitzat per tal de detectar qualsevol indici de l’existència d’afectacions toràciques entre els empleats de TMB.

A més, la companyia de transport públic oferirà la possibilitat de dur a terme una revisió a tots aquells treballadors que es vulguin assegurar que tot està en ordre, quan aquests decideixin sol·licitar-ho.


Comentaris

envia el comentari