Les vagues a l’aeroport del Prat durant l’estiu podrien tenir un impacte de fins a 91 milions d’euros

Cada vaga suposa unes 860 cancel·lacions de vols, segons el ‘Fòrum Regulació intel·ligent’

Una imatge d'un avió americà a la pista de l'aeroport del Prat
Una imatge d'un avió americà a la pista de l'aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

Un altre estiu, les vagues a l’aeroport del Prat seran un punt de gran conflictivitat. Els controladors aeris ja van alertar que aquest estiu tornarien a aturar els seus serveis per reclamar la millora de les seves condicions laborals i aquesta decisió pot portar conseqüències que van molt més enllà de l’economia de l’aeroport barceloní.

De fet, s’estima que les vagues a l'aeroport del Prat a l'estiu tindran un cost de 45 milions d’euros i aquestes es podrien elevar fins als 91 'quilos’ en cas que la conflictivitat laboral vagi a més. Un estudi de 'Fòrum Regulació Intel·ligent', en aquest sentit, ha posat en relleu unes dades que poden suposar un gran sotrac per a l’economia catalana.

Es poden arribar a perdre gairebé 100 milions d’euros

És la xifra que més crida l’atenció de les aturades dels controladors aeris. Més enllà d’això, però, el mateix estudi alerta que cada vaga suposa unes 860 cancel·lacions de vols i que no només afecten el sector turístic, ja que la indústria també és la gran afectada d’aquest recés.

Com a dada rellevant, així mateix, l'estudi esmenta que l’aeroport del Prat s'enfronta a un «complex escenari» de cara a l'operació sortida 2018, tenint en compte una vaga sobre la qual es va indicar que començaria el 20 de juny i les aturades serien de 24 hores.

Vaga al Prat.
Imatge d'una de les vagues a El Prat durant l'any passat   | CatalunyaDiari.cat

 

Els controladors van anunciar la vaga pel 20 de juny

Els controladors aeris de l'aeroport del Prat van assegurar que farien vaga a partir del 20 de juny, com a conseqüència de la falta de supervisors a les instal·lacions de l'aeroport català. 

Un avió enlairant-se a l'aeroport del Prat
Un avió enlairant-se a l'aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

 

El col·lectiu, però, no va fixar una data exacta per la vaga, tot i que sí que van anunciar que aquesta aturada es regia per un estiu de «col·lapse» al Prat per la mancança de supervisors i el constant creixement de trànsit que experimenta l'aeroport. 


Comentaris

envia el comentari