rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els sindicats anuncien vagues aquest estiu a tots els aeroports estatals

Segons han dit, podrien ser a principis d'agost o durant els últims dies de juliol
Els aeroports de l'Estat podrien fer vaga els primers dies d'agost | EFE

 

Els sindicats CCOO, UGT i USO han anunciat que tenen previst convocar una vaga general a tots els aeroports de l'Estat per principis més que ve, és a dir, pels primers dies d'agost. De fet,ambé podrien afectar els últims de juliol. Es tractarà d'una aturada que afectarà més de 60.000 treballadors de totes les aerolínies que volen a Espanya.

 

El motiu pel qual es vol convocar aquesta vaga és el bloqueig que hi ha actualment del conveni col·lectiu del personal del 'handling', que són precisament els treballadors que se sumaran a aquestes aturades. Es tracta del personal que fa el servei de càrrega i descàrrega de persones, mercaderies i equipatge.

Es busca desbloquejar el conveni del 'handling'

Després de dos anys intentant negociar sense arribar a cap acord sobre el IV Conveni Col·lectiu de Handling, els sindicats han decidit fer aquestes aturades com a mesura a la desesperada per tractar d'aconseguir un desbloqueig. Entre altres coses, el que està provocant els problemes, segons els sindicats, és que la patronal no vol negociar alguns capítols del conveni en benefici dels treballadors.

 

En concret, els temes que no volen tractar són els increments i complements salarials, l'excés d'hores extraordinàries, les mesures de conciliació familiar, la jornada i els descansos entre jornades, entre d'altres. Segons CCOO, el que ha fet la patronal ha estat deixar «passar el temps» per no arribar a cap acord.

Un acord podria evitar les aturades

Davant aquesta situació, els sindicats asseguren haver-se vist obligats a interposar un recurs al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). Gràcies a això s'ha de celebrar una reunió que podria servir per desbloquejar la situació i, per tant, es podria evitar la vaga durant els primers dies d'agost, jornades de màxima activitat pel període de vacances d'estiu.

Més vagues als aeroports de Barcelona i Espanya

Cal dir que no són aquestes les úniques aturades als aeroports programades durant aquest estiu, durant els darrers dies se n'han anunciat unes altres. Per exemple, els sindicats USO i Sitcpla de tripulants de cabina de la companyia Ryanair han fet un preavís de vaga pels dies 25 i 26 de juliol.

Gran part de les companyies de l'aeroport de Barcelona es veuran afectades per unes vagues al juliol i l'agost  | Europa Press

 

També el personal de terra de Barcelona d'Ibèria ha convocat aturades pels dies 27 i 28 de juliol i també pel 3 i 4 d'agost. Unes vagues que afectaran, en principi, el 60% de les companyies del Prat, Vueling, Level o American Airlines entre elles.