L’Hospital Vall d’Hebron aconsegueix accelerar el diagnòstic de l’hepatitis C

Ara el diagnòstic es podrà realitzar en una sola extracció de sang

L’Hospital Vall d’Hebron aconsegueix accelerar el diagnòstic de l’hepatitis C
L’Hospital Vall d’Hebron aconsegueix accelerar el diagnòstic de l’hepatitis C | CatalunyaDiari.cat

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha descobert un gran avanç en la lluita contra l'hepatitis C i altres malalties. El centre hospitalari català ha aconseguit que el procés de diagnòstic de l'hepatitis C sigui molt més simple i ràpida pels pacients, limitant-ho a una sola extracció de sang.

Fins aquest moment, els metges d'atenció primària demanaven una primera analítica de sang per detectar el virus de l'hepatitis C, i si finalment el diagnòstic donava positiu, la persona afectada havia de tornar a fer-se una altra extracció de sang per permetre calcular la càrrega viral.

Gran avanç pel diagnòstic i tractament de l'hepatitis C

El problema estava que en molts casos, quan es detectava el virus en pacients, pràcticament el 50% dels quals no tornava a l'hospital o centre mèdic per aquesta segona analítica de sang necessària. Però ara gràcies als avenços de l'Hospital Vall d'Hebron, amb una sola extracció al pacient es podrà saber si és portador i es calcularà directament la càrrega d'aquesta.

D'aquesta manera, mentre abans es tardaven mesos en conèixer aquestes dades, ara es podrà saber en qüestió de dies. Ara, el que es pretén fer del de l'hospital barceloní és un «infradiagnòstic» que permetrà saber a tots els pacients que es facin analítiques si tenen Hepatitis C, ja que prop de la meitat ho desconeixen. Així ho ha explicat el cap del de Patologia Hepàtica dels laboratoris clínics del Vall d'Hebron, Francisco Rodríguez Frías.

Es podrà conèixer si es té el virus en dies

Segons ha explicat en una roda de premsa, aquest avanç en el diagnòstic de l'hepatitis C ja porta en funcionament uns cinc mesos, en els quals ja s'han analitzat un total de 387 mostres. Els resultats mostren que el 50% de pacients amb aquesta malaltia tenien càrrega viral i que el 60% tenia afectat el fetge.

Ara, aquest avanç en el diagnòstic de l'hepatitis C també podria implantar-se en altres centres mèdics i hospitalaris de tota Catalunya, i inclús també amb altres malalties. Actualment, el diagnòstic i cura de l'hepatitis C està sent molt favorable. El 95% dels pacients es curen amb tractaments orals, com pastilles, per tant, conèixer que una persona és portadora en només uns dies, afavoreix el tractament d'aquest virus.


Comentaris

envia el comentari