Els veïns del barri de la Torrassa de l'Hospitalet trenquen el silenci: «El brot es veia venir»

En una setmana s'han registrat 37 persones infectades, una desena d'elles vinculades a la una residència de gent gran

Agents de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat a la plaça Espanyola, al barri de la Torrassa, en una intervenció per controlar que els vianants portin mascareta
La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat controlen que els ciutadans compleixin les mesures establertes per les autoritats. | ACN

L’Hospitalet de Llobregat ha esdevingut un dels punts calents de l'expansió del coronavirus a Catalunya, convertint-se, juntament amb Lleida, en un dels principals cavalls de batalla del Govern. La segona ciutat de Catalunya en població ha passat en una setmana de 31 casos positius a 107. Un dels barris més afectats del municipi és la Torrassa, que acumula 37 persones infectades, quan fa set dies només n'hi havia quatre.

Les persones afectades per aquest brot pertanyen a diversos nuclis familiars i una desena d'elles estan vinculades a una residència de gent gran del barri, vuit usuaris i dos treballadors. Tots els casos, segons les autoritats, són asimptomàtics. Altres barris de l'Hospitalet, com Collblanc i La Florida també han registrat brots de la Covid-19.

L'increment de casos no sorprèn el barri de la Torrassa

El brot al barri de la Torrassa no ha sorprès els seus veïns, segons expliquen diversos d'ells en declaracions al diari 'El Periódico'. «Es veia venir», afirma Juan José, veí de la plaça Espanyola, al citat mitjà, que afegeix que «no s'han complert els protocols ni durant l'estat d'alarma. Hi havia dies que la gent es reunia a la plaça a la nit per beure». Lamenta la falta d'actuacions per part de les autoritats, alhora que assegura que els Mossos i la Guàrdia Urbana «fan el que poden».

Per la seva banda, el Cristian, un jove colombià que treballa en una fleca, assegura que «la gent no respecta gaire, alguns van sense mascareta i a les terrasses hi ha aglomeracions». Aquest jove tem que hi hagi un nou confinament i els efectes econòmics que podria suposar.

Juan i Francisco, residents al barri des de fa més de mig segle, es mostren preocupats per la situació. Afirmen que les conductes incíviques al barri no són noves i que hi ha «inquietud» per com estan evolucionant les coses. Ambdós també demanen un major control de les autoritats perquè «la gent surt sense mascareta i de qualsevol manera». Tot i reconèixer que hi ha una major presència policial en els últims dies, creuen que és «una rentada d'imatge».


Comentaris

envia el comentari