Blanes es rebel·la contra la discoteca Arena i demana el trasllat o tancament

Denuncien un problema constant de soroll, aldarulls i vandalisme

Discoteca Arena de Blanes, amb els edificis dels veïns a tocar
Discoteca Arena de Blanes, amb els edificis dels veïns a tocar | cedida

El divendres 6 d'octubre, les associacions de Veïns d'Els Pins i La Plantera de Blanes, del municipi de Blanes (La Selva), es van reunir en una assemblea oberta a tots els veïns d'aquesta zona, per tractar la problemàtica que els suposa la presència de la discoteca Arena als seus barris.

D'aquesta manera, en una reunió presidida per les presidentes de les associacions veïnals, i l'alcalde Mario Ros, els veïns de la zona van expressar la voluntat de tancar la discoteca i traslladar-la a una zona «que no pugui molestar a ningú». Els veïns van denunciar els problemes constants de soroll nocturn, aldarulls i vandalisme que porten patint durant anys i demanen una solució definitiva.

Per la seva part, l'alcalde va reivindicar la feina que des de fa temps s'està duent a terme des del consistori i lloant la bona tasca de la coordinació policial entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, a més a més del suport del Govern de la Generalitat, a través del director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta.

Reducció de l'horari com a mesura immediata

En aquest sentit, Ros va anunciar una reducció de l'horari de la discoteca, per disminuir així l'assistència de joves de fora del municipi, i evitar que es converteixi en un centre d'oci per a tot l'entorn metropolità. Un Decret d'Alcaldia immediat que, durant els pròxims nou mesos, farà que la discoteca hagi de tancar a les quatre de la matinada en lloc de les sis.

Els veïns van trobar aquesta mesura del tot insuficient i van reclamar més mesures com la instal·lació de càmeres de vigilància al carrer, per tal de controlar i dissuadir els actes vandàlics i aldarulls, o bé l'increment de les patrulles policials. L'alcalde va valorar positivament les propostes i va convidar els veïns a tornar-se a reunir el mes de novembre.

Una bona part del veïnatge però, no va deixar d'insistir en el tancament o trasllat de la discoteca Arena, defensant que es podria situar al polígon industrial on no hi ha cap edifici d'habitatges o, simplement no obrir-la de nou, ja que pensen que els beneficis econòmics que pugui aportar al municipi són escassos, i en tot cas, no compensen les problemàtiques que comporta.

L'alcalde de Blanes, Mario Ros (PSC)
L'alcalde de Blanes, Mario Ros (PSC) | cedida

 


Comentaris

envia el comentari