Veïns i botiguers se senten molt més tranquils després de l'expulsió d'uns okupes a Manresa

Els veïns i botiguers del carrer del Cós asseguren sentir-se molt més segurs

Pla mitjà de dues agents del cos de la Policia Local de Manresa
Encara que els veïns asseguren que encara els veuen per la zona alguna vegada, els botiguers diuen estar més tranquils | Catalunya Diari

Ja fa dues setmanes que l'Ajuntament de Manresa va desallotjar el pis ocupat al carrer del Cós, i des de llavors que els veïns asseguren estar molt més tranquils. Des que els set joves que ocupaven aquell habitatge ja no estan, els veïns i botiguers de la zona asseguren no sentir tant malestar ni patir robatoris a establiments i vianants. 

Segons publica el mitjà digital 'Regió 7', els set joves conflictius ocupaven el tercer pis del número 15 del carrer del Cós, i els van desallotjar quan l'Ajuntament va creure que aquell pis no reunia les condicions suficients perquè s'hi pogués viure. 

«Són joves amb vivències molt dures»

Encara que els veïns asseguren que encara els veuen per la zona alguna vegada, els botiguers diuen estar més tranquils: «En total em van robar 29 bosses de taronges», explica la responsable d'una botiga del carrer del Cós, la qual afegeix que des que ja no hi viuen, el carrer està molt més tranquil. 

«És cert que estem més tranquils i que els clients venen amb més seguretat, però és una pena que els hagin hagut de desallotjar perquè al cap i a la fi són molt joves, les seves vivències són dures i no disposen de recursos per tirar endavant», afegeix la mateixa comerciant. No només ella va tenir furts a la botiga, sinó que en els mesos anteriors va ser testimoni de com cometien petits robatoris estirant cadenes a persones grans i prenent-los la bossa. 

Però no només els molestaven amb furts, sinó que també patien els sorolls dels aldarulls que els joves protagonitzaven durant les nits: els veïns parlen de baralles entre els mateixos joves i sorolls, part dels robatoris al carrer.

Els establiments encara estan atents

Són molts els establiments d'aquella zona els que encara estan atents al fet que aquests joves puguin aparèixer, ja que encara els veuen pel carrer. És l'exemple d'un supermercat, on els treballadors encara els vigilen quan hi entren, ja que més d'una vegada s'han amagat els productes per no haver de pagar-los. 

«S'ha de remarcar que el tema de la inseguretat no és exclusiu del carrer del Cós, sinó de molts punts de Manresa, i és un problema de ciutat, però des de fa dues setmanes estem millor» explica una altra propietària d'un negoci al carrer conflictiu. «Personalment no he tingut cap conflicte amb els nois. El febrer van intentar entrar a la perruqueria, i és que em vaig trobar el pany forçat, però no puc atribuir-ho als joves que ocupaven el pis. No sé qui va ser», assegura.


Comentaris

envia el comentari