Els veïns de Guinardó, cansats de l’autobús llançadora al Park Güell

Els residents de la zona alta de Barcelona es queixen de l’augment de soroll i contaminació

Parc Güell de Barcelona
Els veïns de les zones properes al Park Güell de Barcelona es queixen de l'augment de soroll i contaminació | CatalunyaDiari.cat

El Park Güell és un gran jardí dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí, construït el 1914 obert al públic per primera vegada el 1926, situat al districte de Gràcia de Barcelona. Un lloc molt turístic, però que afecta els veïns del barri. Sobretot els del de Guinardó, segons han avançat des de ‘Crónica Social, que es queixen del nou bus llançadora que uneix aquest parc tan emblemàtic i la plaça Alfons X.

Autobusos cada set minuts, més soroll i contaminació

Una de les veïnes, Vicenta, ha explicat que «s’ha vist obligada a dormir en l’extrem oposat del pis» perquè aquest servei de mobilitat urbana d’Ada Colau ha provocat que a les zones properes al Park Güell hi hagi molt més soroll i contaminació. Un autobús que ha estat creat amb la idea d’agilitzar el transport de turistes i amb una freqüència de set minuts entre les 7.45 hores del matí i les 20.45 del vespre, és a dir que en un dia passen 111 vehicles. Tanmateix aquestes dades augmentaran un cop s’iniciï la temporada alta.

Durant tretze hores els autobusos passen pel carrer Praga, l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, la plaça Sanllehy, el carrer Ramiro de Maeztu i la carretera del Carmel. Segons ha explicat Vicenta, en moltes ocasions els vehicles estan vuits i els veïns creuen que és «excessiu», per això, tal com afirma Enric Buscarons, president de l’associació de veïns del Baix Guinardó, han recollit firmes i han parlat amb l’Ajuntament, però no han aconseguit arribar a una solució efectiva.

Principalment per tot això, els veïns del barri barceloní de Guinardó han decidit manifestar-se en diverses ocasions i així ho van fer durant el mes d’abril, cridant diferents proclames en contra dels autobusos llançadora que només provoquen molt soroll i contaminació: «Volem un barri tranquil», «Stop sorolls i contaminació» i «Caminar quinze minuts és sa». Aquesta última proclama fa referència al temps que es triga a arribar al Park Güell caminant. Cal destacar, però, que els veïns continuaran manifestant-se i el pròxim 12 de maig ho tornaran a fer per visibilitat el problema que pateixen.


Comentaris

envia el comentari