Els veïns de l'Hospitalet de Llobregat, en lluita contra la tala d'arbres del municipi

L'OMS recomana que les ciutats han de disposar, com a mínim, d'entre 10 i 15 m² d'àrea verda per habitant

Les associacions veïnals de l'Hospitalet critiquen la tala d'arbres que està efectuant el consistori
Les associacions veïnals de l'Hospitalet s'oposen a la tala d'arbres que està efectuant el consistori | GSV

Diverses associacions veïnals dels barris de La Florida, Collblanc, La Torrassa i Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat s'han manifestat i pronunciat en contra de la tala d'arbres que es duu a terme des d'aquest estiu. L'origen de la polèmica se situa al passat abril, quan el consistori del municipi va iniciar el projecte de verd urbà i la gestió dels arbres de l'Hospitalet, tal com informa 'La Vanguardia'. Per la seva banda, fonts oficials de l'Ajuntament asseguren, davant la instància dels ciutadans, que «en cap cas hi ha un pla de tala d'arbres» sinó que es tracta d'un procés de renovació que comportarà més zones verdes que les actuals.

El veïnat, paral·lelament, manifesta la seva «preocupació i rebuig» envers la tala. L'associació de veïnes i veïns de La Florida assegura que és fàcil «identificar els desequilibris entre la població i l'existència d'arbres» a la zona nord del municipi i, a més, per donar consistència al seu discurs, recorden que «l'OMS recomana que les ciutats han de disposar, com a mínim, d'entre 10 i 15 m² d'àrea verda per habitant». D'aquest llindar, l'Hospitalet només compleix la meitat, i és que en tot el municipi hi ha tan sols 5,57 m² de zona verda per habitant.

  

Hospitalet és la segona ciutat amb menys zona verda de Catalunya

Cal esmentar que, segons un estudi del departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i en paraules de l'associació veïnal, «l'Hospitalet de Llobregat és la segona ciutat amb menys zona verda de Catalunya, només superada per Santa Coloma de Gramenet». En defensa del projecte, el regidor d'Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat del consistori, Christian Alcazar avança que «quan acabi la reforma, hi haurà més arbres que ara».

Malgrat la visió del govern municipal, l'opinió pública és gairebé hegemònica fins al punt que la narrativa en contra de la tala d'arbres s'ha estès en tot Hospitalet. La coordinadora d'AMPAS Endavant Collblanc - La Torrassa lamenta, paral·lelament, haver-se assabentat dels fets «a les xarxes socials». L'associació assenyala que en un principi l'Ajuntament tenia previst realitzar un projecte de reparació dels arbres i zones verdes però «en cap cas la seva tala».

 

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari