Els veïns de Sant Andreu denuncien els requisits exigits per accedir a pisos socials

Les condicions per poder accedir a aquest tipus d’habitatges són tenir menys de 35 anys i tenir uns ingressos mínims de 20.052 euros l’any

Sant Andreu
Els requisits per poder residir en aquests habitatges són tenir menys de 35 anys i cobrar 1.671 euros mensuals | Twitter

Polèmica al barri de Sant Andreu a causa de les exigents condicions que imposa el Consorci de l’Habitatge de Barcelona a l’hora de tenir accés al sorteig dels 41 pisos socials construïts recentment a les instal·lacions de la Fabra I Coats. Tal com han denunciat els veïns de la zona, els requisits necessaris per poder residir en aquests habitatges són tenir menys de 35 anys i guanyar —com a mínim— 20.052 euros l’any, quelcom gairebé impossible si tenim en compte que això suposaria disposar d’un sou de 1.671 euros mensuals.

Exigeixen tenir uns ingressos mínims de 20.052 euros l’any

L’Associació de Veïns de Sant Andreu ha mostrat el seu descontentament amb les exigències imposades per l’Ajuntament de Barcelona amb els 41 pisos socials edificats a Can Fabra, els quals pretenien respondre a les necessitats del jovent actual de trobar un habitatge amb preus assequibles per tal de poder emancipar-se com més aviat millor.

I és que, si bé és veritat que els lloguers d’aquests pisos oscil·larà entre els 400 i 500 euros, el cert és que les condicions per accedir al sorteig dificulten força la situació. Només poden optar al concurs aquelles unitats familiars de persones menors de 35 anys compostes per un, dos o tres membres, els quals han d’haver guanyat, com a mínim, 20.052 euros al llarg del 2017.

Aquesta xifra suposa comptar amb uns ingressos mensuals de 1.671 euros, quelcom que actualment està fora de l’abast de la majoria de joves immersos en el món laboral.

Les condicions estan dirigides a gent de 35 anys

Barcelona
Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Així les coses, els veïns de Sant Andreu han fet patent que la situació del mercat laboral actual no respon als requisits marcats, ja que el sou mitjà de les persones que tenen entre 25 i 35 anys acostuma a ser d’uns 19.522 euros bruts anuals. D’aquesta manera, denuncien que les exigències es corresponen més amb la realitat dels catalans que tenen al voltant dels 35 anys.

En aquest sentit, l’Associació de Veïns ha declarat que tenien «unes expectatives molt diferents i esperaven que aquests habitatges socials estiguessin pensats expressament per als joves de Sant Andreu», tal com recull el mitjà ‘beteve.cat’.  


Comentaris

envia el comentari