Imatge d'unes retencions a l'AP-7.

Veïns del Vendrell es queixen pel soroll de les noves bandes sonores de l'AP-7

Afecten els veïns més pròxims a l'autopista dels barris del Tancat i el Mas d'en Gual

La Federació Xarxa Vendrellenca ha recollit les queixes de diversos veïns pel soroll que provoquen les noves bandes sonores de l'AP-7. Segons l'entitat, els veïns més afectats són aquells dels barris del Tancat i el Mas d'en Gual que viuen a prop de l'autopista.

Aquestes bandes s'han posat recentment entre els punts quilomètrics 217 i 218 i marquen els carrils centrals. Així, quan un vehicle canvia de carril per avançar, genera un soroll en passar per sobre de les marques. Des de la Xarxa afirmen que el soroll és molt molest pels veïns que viuen a prop d'aquesta autopista.

Per aquest motiu han demanat a la Unitat de Carreteres de la província de Tarragona que trobi una solució a aquest problema. També han preguntat si van tenir en compte la contaminació acústica a l'hora de posar aquests elements a l'AP-7 i si s'han fet sonometries. Des de la Xarxa Vendrellenca volen saber quines mesures es prendran per reduir l'impacte acústic.

Paral·lelament, la Federació s'ha posat en contacte amb la senadora d'ERC Laura Castel  perquè pregunti sobre aquest assumpte al Senat. La situació es veu agreujada per l'increment de trànsit que hi ha hagut en aquesta autopista des que es van treure els peatges. La Subdelegació del govern espanyol a Tarragona calculava un increment del 47% en el trànsit de vehicles.