Imatge de la C-12, al punt de l'accident

La velocitat i un avançament no reglamentari, les causes de l'accident mortal a la C-12 a Xerta

La filla del conductor, morta a l'acte, no duia cap sistema de retenció infantil | Amb les tres víctimes d'ahir, ja són 98 els morts a les carreteres el 2019

La periodista Laura Casas, al lloc dels fets, s’exclamava instants després de la tragèdia. «Un boig al volant ha provocat un accident gravíssim a tocar de Xerta», «ens ha avançat just abans, esgarrifós, no tinc paraules». Minuts més tard, els pitjors pronòstics es confirmaven: dues persones mortes, pare i filla, de 30 i 3 anys, fruit d’una imprudència imperdonable.

Velocitat i conducció temerària

A TV3, el cap del sector de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Carles Ferran, explicava que el cotxe on viatjaven les dues víctimes mortals estava fent «un avançament no reglamentari» en un revol de poca visibilitat. El turisme va envair el carril contrari i, quan va intentar rectificar perquè venia un altre vehicle, va perdre el control, derrapant lateralment fins a xocar frontalment amb una furgoneta.

Un dels testimonis del sinistre, Diego Cid, explicava que el cotxe circulava de manera temerària, ocupant el sentit contrari per fer avançaments a gran velocitat. Cid, precisament, va veure com el turisme derrapava just abans d’agafar la fatídica corba, on després es va trobar el cotxe «partit en dos». La nena, al seient del darrere, no duia cap sistema de retenció infantil obligatori, una temeritat més del seu pare, en una nova desgràcia evitable.

El copilot, en estat crític

L’accident es va produir ahir dissabte, 27 de juliol, a la carretera C-12, al seu pas per Xerta, al Baix Ebre. Els fets, concretament, van passar al voltant de les dues del migdia, al quilòmetre 29 de la via. Arran de la col·lisió, el copilot del vehicle on viatjaven les víctimes mortals va resultar ferit crític i va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on ha perdut la vida avui diumenge, 28 de juliol.

A més, el conductor de l’altre vehicle implicat, envestit frontalment pel causant de l’accident, va ser evacuat en estat poc greu cap a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. A causa del xoc, la C-12 va quedar tallada en els dos sentits de la marxa durant dues hores.

97 víctimes mortals a les carreteres

Tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers i tres ambulàncies medicalitzades i l’helicòpter del SEM van acudir al lloc dels fets. Amb aquestes víctimes, més els dos accidents mortals d'aquest cap de setmana al Maresme i al Vallèsja són 98 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya el 2019.