Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana de l'edifici de ca Clols

Venen un mític «palauet» al centre de Valls per 1,3 milions d’euros

Es tracta de ca Clols, una casa construïda per l'arquitecte Pere Domènech i Roura entre els anys 1942 i 1944

Tot, en aquesta vida, s’acaba, i ca Clols es ven. Es tracta d’un  edifici emblemàtic  situat al cor del nucli antic de Valls, al carrer de la Cort. Va ser construït per l'arquitecte  Pere Domènech i Roura, entre els anys 1942 i 1944.

Té 6 plantes i destaca, a primera vista, l’elegant façana construïda amb carreus de pedra i amb balustrades d'alabastre i marbre. Aquests elements atorguen a l'edifici un plus de valor artístic  d'incalculable, tant exterior com interior.

De fet, segons expliquen els encara propietaris, «van col·laborar en la seva construcció i ornamentació millors artistes de moment. Són els mateixos que van treballar per Lluís Domènech i Muntaner, pare de Pere Domènech i Roura».

Una escala com la del Parlament de Catalunya

Des de la porta principal s'accedeix a un vestíbul elegant, amb un ascensor de fusta operatiu. Hi ha un oratori i capella, un despatx, i una singular escala central, similar a l'actual del Parlament de Catalunya. Pere Domènech va deixar la seva signatura en bronze.

Escala de ca Clols
Imatge de l'escala de ca Clols de Valls | Lucas Fox Tarragona

Ara, en un anunci d’internet la venda ronda un 1.300.000 euros. Sembla que la família Clols, una destacada nissaga d’industrials vallencs, ha decidit desfer-se de la casa familiar que durant més de 70 anys ha tingut a la capital de l’Alt Camp.

L’edifici fa uns quants anys que es troba deshabitat  i és propietat de les tres filles de Francesc Clols i Rabassó, exalcalde de Valls. Les causes de la seva venda són l’elevat manteniment que requereix una construcció d’aquestes característiques i dimensions.

Bé Cultural d’Interès Local

Ca Clols és un element patrimonial de Valls que es troba protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. Aquest edifici pertany a l'estil monumentalista, nascut després de la Guerra Civil  espanyola i que correspon a la coneguda i denominada arquitectura de la Segona República.

Interior del menjador de l'edifici
Una sala de l'edifici | Lucas Fox Tarragona