El Vendrell ampliarà el pàrquing de cotxes de l'estació de Sant Vicenç de Calders

La mesura forma part d'un paquet d'inversions per fer millores a la via pública

L'Ajuntament del Vendrell començarà després de l'estiu un pla d'inversions a la via pública que comportarà la millora de l'asfaltat i les voreres de diferents punts del municipi. Una de les actuacions més destacades serà l'ampliació del pàrquing de cotxes de l'estació de tren de Sant Vicenç de Calders. El consistori asfaltarà i arreglarà el solar del carrer de la Gavina, que actualment ja s'usa com a aparcament, tot i no estar habilitat per a aquesta finalitat.

L'actuació tindrà un cost de 105.000 euros i permetrà deixar en condicions aquest espai situat a la part de dalt de l'estació. La necessitat de tenir més places d'aparcament als voltants de l'estació és una demanda que existeix des de fa temps. L'Ajuntament hi vol donar resposta arreglant aquesta zona d'uns 3.000 metres quadrats i posant-la en condicions. Però aquesta no serà l'única actuació del pla, que preveu millorar les voreres i l'asfaltat de diferents punts del centre del Vendrell, les platges i les urbanitzacions.

Millores al centre, platges i urbanitzacions

Altres actuacions previstes seran la millora de l'asfalt i la vorera a un tram de 30 metres del carrer de les Roquetes, que actualment està força enfonsat. També es refarà un 70% de l'asfalt del carrer de Josep Carner, així com del carrer de l'Abat Bassa, a Sant Salvador. Altres vies que es reasfaltaran seran l'avinguda del Ferrocarril, a la zona del Sanatori, ja tocant a Calafell, o l'entrada de la urbanització Torreblanca, on l'asfalt està en molt mal estat.

Igualment, s'ampliarà la vorera al carrer de Sant Xavier al davant d'on es posaran les noves oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El regidor de Via Pública, Alfons Herrera, preveu que les obres puguin començar passat l'estiu i estiguin enllestides per la Setmana Santa. Al ple del pròxim dilluns 5 d'agost es farà una modificació de crèdit per aportar 100.000 euros extres a aquest pla d'inversions a la via pública, que ja estava previst al pressupost d'enguany. «Es tracta d'una renovació de voreres i asfaltat que ens ha d'ajudar a transformar la ciutat per prioritzar cada cop més la mobilitat a peu i en bicicleta», ha afegit l'alcalde, Kenneth Martínez.  

El carrer de les Roquetes serà un dels que tindrà una millora d'asfalt i voreres.
El carrer de les Roquetes serà un dels que tindrà una millora d'asfalt i voreres. | BP Diari