El Vendrell ha estrenat aquesta setmana un nou recurs per redescobrir el seu patrimoni cultural i arquitectònic. Es tracta d'una aplicació anomenada 'Finestres del Vendrell' que permet explorar, mòbil en mà, deu de les localitzacions més rellevants del municipi. En aquestes localitzacions s'hi ha instal·lat un monòlit amb un codi QR mitjançant el qual es poden sentir gravacions d'àudio que expliquen la història i els trets més rellevants de cada lloc.
Les deu localitzacions estan repartides per tot el municipi. Al nucli del Vendrell n'hi ha sis, com són el Portal del Pardo, la plaça dels Germans Ramon i Vidales, l'església parroquial, la plaça Nova amb el Museu Deu, les cases d'Àngel Guimerà i Pau Casals, i l'inici de la Via Augusta. Les altres localitzacions són el poble de Sant Vicenç de Calders, els nuclis marítims de Sant Salvador i Coma-ruga, i el Museu Pau Casals.
Les Jornades Europees de Patrimoni
La presentació d'aquest recurs tindrà lloc aquest diumenge 11 d'octubre, a les onze del matí, amb una activitat gratuïta pel municipi. La iniciativa forma part de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que se celebren els dies 9, 10 i 11 d'octubre i que, enguany, s'han presentat al Vendrell amb motiu de la seva Capitalitat de la Cultura Catalana.
En la presentació, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha avançat que l'any de la capitalitat es tancarà el desembre amb la inauguració de l'exposició 'El Vendrell, l'època daurada', que fins ara s'ha pogut veure al Palau Robert de Barcelona.