L'alcalde del Vendrell vol tenir llest el pressupost pel 2019 abans d'acabar l'any

El govern local vol disposar dels cinc milions del cànon de l'aigua l'any vinent

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, vol tenir llest l'últim pressupost de la seva carrera política abans que acabi aquest 2018. Així ho ha afirmat el batlle a BaixPenedesDiari.cat, apuntant que l'objectiu amb el qual treballen és «que els comptes estiguin definits a finals d'aquest any», per poder trobar els suports necessaris i aprovar-los com més aviat millor.

Els terminis que maneja l'alcalde permetrien que l'Ajuntament tingués un pressupost pel 2019 abans de les eleccions municipals del mes de maig, una cosa que molts posaven en dubte per la fragmentació del plenari i la dificultat per arribar a acords. Sense anar més lluny, el pressupost d'aquest 2018 es va aprovar el mes de maig gràcies al sorprenent vot a favor de PxC. El passat 2017 la situació encara va ser més complicada, ja que l'aprovació no va arribar fins a l'estiu, gràcies a un acord amb PP i Cs. La proximitat dels comicis fa que encara sembli més difícil arribar a pactes.

Els cinc milions del cànon de l'aigua

L'aprovació del pressupost pel 2019 també tindria l'objectiu de poder disposar, a la fi, dels cinc milions del cànon que ha de pagar la nova empresa mixta de l'aigua en el moment que es constitueixi. Després de dos anys en què aquests cinc milions han figurat al capítol d'inversions però no s'han pogut tenir, ara sembla que la situació ja es desencallarà definitivament. El mateix Carnicer va dir a l'últim ple que la creació de la nova empresa es faria a finals d'aquest any, una previsió que la setmana passada va confirmar la regidora d'Aigües, Camil·la Barnadas.

D'aquesta manera, el govern necessitaria aprovar un pressupost pel 2019 per poder destinar aquests cinc milions als projectes que tenen previstos. De no trobar un acord pels comptes, Martí Carnicer afirma que es podria fer «un expedient de modificació de crèdits amb el pressupost prorrogat», per disposar d'aquests diners l'any vinent. En cas que tampoc s'obtinguessin els suports suficients per a aquesta modificació, el destí dels cinc milions ja dependria del govern que sortís de les eleccions municipals. Carnicer creu que, en aquesta tessitura, el nou govern hauria de mantenir el pagament dels 2,2 milions de les obres del 2009 de l'Escola de Música.